Meny

John Fredriksens døtre ble forsøkt kidnappet

SKREMMENDE: John Fredriksen forteller for første gang om kidnappingsforsøket på sine døtre i 1998. (Arkivfoto: NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

For første gang pratet John Fredriksen ut om hendelsen som rystet hans familie i 1998.

I et intervju med VG forteller mangemilliardæren om den skremmende opplevelsen da pengeutpressere forsøkte å kidnappe døtrene Kathrine og Cecilie mens familien var bosatt på Bygdøy i Oslo, skriver VG.

Hendelsen ble omtalt av samme avis i 2005, men dette er første gang noen i familien selv kommenterer saken.

– Cecilie, mamma og jeg var på fluefiskekurs for å kunne bli med pappa på fisketurer. Plutselig ble mamma oppringt og truet med at de skulle kidnappe Cecilie og meg. Og at det skulle være en bombe under bilen. Politiet sperret av hele Bygdøy, forteller Kathrine Fredriksen til VG.

Bakmennene skal ha blitt tatt av politiet mens de var på vei til familiens bosted.

– Du blir jo sint og forbannet, men jeg har opplevd så mye rart i løpet av disse årene. Det er noen vanvittige historier, sier John Fredriksen.

Skipsrederen leverte i 2006 inn sitt norske pass, og ble i stedet kypriotisk statsborger. Fire år senere flagget Fredriksen også ut hele flåten sin fra Norge. I dag er han bosatt i London.

Les også: Fredriksen fortsatt Norges rikeste

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus