Meny

Fem siktet etter slagsmål på nattbuss

Seks personer ble skadd, men ingen alvorlig, i et knivslagsmål på en buss i Malvik like øst for Trondheim natt til lørdag. Foto: Henrik Sundgård / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fem menn i 20-årene er siktet etter et masseslagsmål på en buss i Malvik like øst for Trondheim natt til lørdag. Ingen ble alvorlig skadd i slagsmålet.

Elleve personer ble innbrakt til politihuset for avhør etter hendelsen, og fem av dem er siktet.

– Fem menn, alle i 20-årene, er siktet for legemsbeskadigelse, sier jourhavende jurist Monica Grøtte Estenstad i Sør-Trøndelag politidistrikt til NTB lørdag formiddag. Hun forteller at saken har høy prioritet i distriktet, og at politiet jobber med å avklare hendelsesforløpet.

– Det var mange involvert, og delvis kaotisk på stedet. Vi jobber med å avhøre alle vitner, sier Estenstad.

Det var 25 personer om bord i bussen som var på vei fra Trondheim til Stjørdal. Omkring ti personer har deltatt i slagsmålet, anslår politiet. Flere forsøkte å gripe inn for å stoppe volden.

Politiet besluttet å rykke ut til stedet ut med væpnet politi.

Flere skadd

En av de mistenkte får lørdag behandling på intensivavdelingen på St. Olavs. Ifølge sykehuset har han kun moderate skader.

– Én av de siktede fikk legebehandling i arresten får et knivstikk i armen. Det var ikke dypt, men måtte sys, opplyser stabssjef Torgeir Moholt. De fire andre skadde har riftskader og skader etter slag og spark,

– Ifølge vitner er det blitt brukt kniv, en nødhammer og balltre, bekrefter Estenstad. Politiet har så langt ikke har funnet kniven.

Politiet fikk melding om slåsskampen på nattbussen fra Trondheim klokken 3.45. Politiet opplyser at mange av passasjerene var ungdommer på vei hjem fra byen. Estenstad kan ikke si om de siktede var beruset.

Videoovervåking

Politiet i Sør-Trøndelag fikk også bistand fra patruljer i Nord-Trøndelag politidistrikt. I tillegg til elleve personene som ble innbrakt til politihuset, ble det foretatt avhør av samtlige vitner på stedet.

Sjåføren ble kjørt hjem av en annen bussjåfør som kom til stedet, og passasjerene ble hentet av en annen buss.

– Sjåføren blir tatt vare på. Han er fysisk uskadd og har det etter forholdene bra, sier kommunikasjons- og markedssjef Grethe Opsal i busselskapet AtB til Adresseavisen.

Hun opplyser at det er overvåkingskamera i alle busser, og at politiet kan få materialet. Ingen av de involverte ønsket krisehjelp fra Malvik kommune lørdag morgen.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus