Meny

Hele Aller-konsernet skal etterforskes i Se og Hør-sak

Aller-konsernet skal gjennomføre en uavhengig undersøkelse om nåværende eller tidligere ansatte i organisasjonen har brukt opplysninger som kan ha blitt hentet inn på en ulovlig måte, opplyser Aller fredag. Foto: Christian Liliendahl / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Aller-konsernet skal gjennomføre en uavhengig etterforskning for å se etter eventuelle ulovligheter i forbindelse med Se og Hør-saken, opplyser konsernet.

Skandalen rundt danske Se og Hør begynte å rulle i forrige uke da politiet innledet etterforskning av en IT-spesialist som angivelig skal ha solgt opplysninger om danske kjendiser og kongeliges bruk av kredittkort til ukebladet.

– Aller-konsernet har besluttet å gjennomføre en uavhengig undersøkelse om nåværende eller tidligere ansatte i organisasjonen har brukt opplysninger som kan ha blitt hentet inn på en ulovlig måte, skriver Aller i en pressemelding.

De opplyser at alle som blir intervjuet, deltar på frivillig basis.

Les også: Dansk Se og Hør-skandale vokser

Etterforskningen skal se etter tips eller kildeopplysninger som eventuelt er brakt til veie på ulovlig måte i perioden januar 2008 til april 2014.

Etter den første avsløringen har det også kommet fram at ukebladet kan ha kjøpt opplysninger om kjendisers flyreiser av ansatte i SAS og København flyplass.

Les også: Flere kjendiser anmelder ukebladet

Mandag offentliggjorde kredittkortselskapet Nets en foreløpig undersøkelse som bekrefter tegn på misbruk av kredittkortopplysninger.

Flere kjendiser har anmeldt Aller Media.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus