Meny

Oslo Freedom Forum avlyser på grunn av streik

Den tidligere fengslede oligarken Mikhail Khodorkovskji (foto) og Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales var blant dem som skulle delta på Oslo Freedom Forum. Foto: Reuters / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslo Freedom Forum må avlyse sin tre dager lange konferanse på grunn av hotellstreiken som begynner mandag.

Den tidligere fengslede oligarken Mikhail Khodorkovskji og Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales var blant dem som skulle delta.

Årets versjon av Oslo Freedom Forum skulle gått av stabelen førstkommende mandag og skulle vare til onsdag.

Nå melder arrangørene på Twitter at årets utgave må avlyses på grunn av den kommende hotellstreiken mandag.

Streik på Grand

Konferansen har hatt base på Grand Hotel helt siden oppstarten i 2009. Nylig fikk de vite at de ikke kunne tilbys plass der på grunn av streiken.

Øvrige alternative løsninger var heller ikke mulige å gjennomføre på kort varsel. Nå ønsker de å flytte konferansen til etter sommeren.

Les også: Sterke møter for Pussy Riot i Norge

– Det er en hjerteskjærende avgjørelse som ble tatt i ettermiddag. Vi har jobbet lenge med å lage en meget sterk konferanse. Nå skal vi gjøre alt vi kan for å skape en enda bedre Oslo Freedom Forum 20.- 22. oktober, sier visepresident Alex Gladstein til NTB.

Pussy Riot kommer

Flere enn 30 talere, deriblant Mikhail Khodorkovskji og Wikipedia-grunnlegger Jimmy Wales, skulle etter planen delta under årets konferanse.

Gladstein har foreløpig ikke oversikt over hvem som har mulighet til å komme i høst, men Pussy Riots kommende Norges-besøk vil trolig gå som planlagt.

Duoen Nadezjda Tolokonnikova og Maria Aljokhina skulle gjeste konferansen som én av årets vinnere av Václav Havels pris for kreativ politisk aktivisme, men har også program i Stavanger, Lillehammer og Bergen.

Oslo Freedom Forum er en årlig konferanse om menneskerettigheter som ble arrangert for første gang i Oslo i 2009. Fredsprisvinner Aung San Suu Kyi er en av mange som har deltatt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus