Nedas framtid på ny i tingretten i høst

Artikkelen fortsetter under annonsen

Snart 13 år gamle Neda Ibrahim og hennes familie får en ny sjanse i Oslo tingrett i høst, ifølge advokat Arild Humlen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

– Saken kommer opp for tingretten i september, sier Humlen til Nettavisen.

Familien til Neda har søkt fem ganger om at Utlendingsnemnda (UNE) skal omgjøre avslaget på asylsøknaden, men fått avslag hver gang. I juni i fjor ble de sendt til Jordan, og et søksmål mot staten i tingretten endte med seier til familien.

Les også: Nytt avslag for Neda (12)

Til tross for dette, og istedenfor å anke dommen til lagmannsretten, fattet UNE et nytt utvisningsvedtak og anser saken som ferdig behandlet. Tingrettens innvending var at helsesituasjonen til familiens eldste sønn ikke var vurdert, men det hadde UNE gjort i det nye vedtaket.

Humlen har saksøkt UNE for myndighetsmisbruk, og i retten vil han blant annet få domstolen til å vurdere hensynet til barnas beste samt UNE og nemndlederens håndtering av tingrettens avgjørelse fra i fjor.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Les også: Trine Skei Grande om Neda-avslag: - Dette er trist

– Man aksepterte tingrettens konklusjon, men sa likevel at tingretten tok feil. Det representerer en ny retning innenfor forvaltningsretten, mener Humlen.

Advokaten reiser neste uke til Irbid i Jordan for å møte familien.

– Deres livssituasjon i Irbid i Jordan er vanskelig. De utsiktene vi la til grunn da vi prøvde saken for retten, har dessverre slått til, sier Humlen til Nettavisen. (©NTB)