Meny

Müller-barna i dommeravhør

FUNNET: Politiet fant tirsdag tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller på 70 meters dyp i Dørvika i Lysefjorden. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fredag startet obduksjonen av Agnes Elisabeth Müller (36) som ble drept av ektemannen (34) i påsken. Parets to barn var fredag i dommeravhør hos politiet.

Etter at politiet tirsdag fant pakken med liket av den savnede kvinnen, erkjente ektemannen dagen etter at han hadde drept kona og dumpet henne i Lysefjorden i påsken. Politiet etterforsker nå omstendighetene rundt og sjekker detaljene i 34-åringens forklaring.

Fredag begynte obduksjonen av Agnes Elisabeth Müller, og det er usikkert når en mulig konklusjon rundt dødsårsaken kan foreligge.

Parets to barn på 7 og 11 år satt i dommeravhør hos politiet fra klokka 13 fredag. Den siktede 34-åringen skal i nye avhør tirsdag. Da vil han bli konfrontert med nye opplysninger politiet har i saken.

Les også: Den døde i Lysefjorden var Agnes Elisabeth Müller

Ny informasjon

Ektemannen har fått fire ukers varetekt, to av dem i full isolasjon og med medieforbud. Det er nytt rettsmøte i Jæren tingrett førstkommende tirsdag:

– Jeg har ikke fått begjæringen ennå, men jeg har fått indikasjoner på at politiet ønsker å forlenge perioden med isolasjon og medieforbud med ytterligere to uker, sier forsvarer Ørjan Eskeland til NTB.

Rettsmøtet blir holdt om ettermiddagen etter at siktede har vært i avhør.

Det er fremdeles mange løse tråder for politiet, som er tilbakeholdne med detaljer rundt drapet. De sjekker nå om det er hold i det siktede har forklart om motivet og bakgrunnen for drapet. Siktelsen mot ham kan bli skjerpet fra forsettlig til overlagt drap hvis politiet mener han planla drapet. Elementer i dette vil være når og hvorfor 34-åringen fikk fatt i for eksempel rørdelen som ble brukt som søkke og plastbåten som ble brukt til å frakte den drepte ut på Lysefjorden.

Les også: – Kvinnelik i Lysefjorden festet til tungt stålrør

Elektroniske spor

Gjennombruddet i saken kom da liket, innpakket i en presenning og festet til et stålrør, ble funnet på 70 meters dyp i Lysefjorden. Politiet har vært tause om hvorfor de lette akkurat der de gjorde. Ifølge VG var det elektroniske spor som førte politiet til stranden i Dørvika.

Funnstedet ligger 150 meter derfra.

Politiet har bekreftet at teledata har vært sentralt i etterforskningen, både signaler fra mobil og kortbruk som kan angi geografisk posisjon. I tidsperioden da politiet mener Agnes Müller forsvant, ble det sendt to meldinger fra hennes Facebook-profil. Spørsmålet er hvem som la dem ut og hvor vedkommende da befant seg.

Som rørlegger disponerte siktede en servicebil, utstyrt med en svart boks under panseret som elektronisk måler hvor langt og hvor man kjører. Ifølge VG har boksen har vært et tema i etterforskningen mot 34-åringen. Den skal ha vært ute av drift eller ødelagt.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus