Meny

Solberg lovet 12,75 klimamilliarder på landsmøtet

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Regjeringen vil øke bevilgningene til klimafondet med 12,75 milliarder kroner og lansere flere klimatiltak, sa statsminister og Høyre-leder Erna Solberg (H) i sin tale til partilandsmøtet.

– Regjeringen skal de neste tre årene øke bevilgningene med 12,75 milliarder kroner mer enn klimaforliket legger opp til. 4,2 milliarder kroner kommer allerede i årets reviderte nasjonalbudsjett, røpet Solberg.

I dag står det 40 milliarder kroner i det statlige klimafondet. I klimaforliket ble det fastslått at fondet skal økes med 5 milliarder kroner i året. I løpet av 2014, 2015 og 2016 skal altså dette beløpet nesten dobles.

Les også: Sliter med å få flyktninger ut av asylmottak

– Forsterker klimaforliket

Regjeringen vil også forsterke klimaforliket ved å skru opp tempoet i arbeidet med å fase ut oljefyring i statlige bygg og innføre en ny ordning som skal stimulere til enøk-investeringer i private hjem.

– La det ikke være noen tvil om hvor vi står. Norge skal ta sin del av ansvaret slik klimaforliket tydelig slår fast, sa Solberg i sin tale til landsmøtet.

Les også: Solberg punkterer forslag om velferdskutt

Vil øke satsingen på utdanning

Solberg snakket også om hvor viktig utdanning er i verdens fattigste land. Hun trakk fram Boko Harams kidnapping av 200 jenter i Nigeria denne uken og angrepet på Malala i Afghanistan i 2012, som eksempler på angrep på barns rett til utdanning.

– Lik rett til utdanning for alle, både gutter og jenter, vil bli en hovedprioritet i utviklingspolitikken fra denne regjeringen, sa Solberg, og fortsatte:

– Utdanning er det viktigste verktøyet for sosial utjevning, for å skape muligheter for alle. Utdanning er billetten til en klassereise.

Les også: Erna Solberg står fast ved at Dalai Lama-nei er riktig

– Vårrengjøring

Statsministeren og partilederen åpnet sin tale til landsmøtet på Gardermoen med å erklære seire på en rekke områder og rose sine kolleger i regjeringen og samarbeidspartiene. Hun sier det pågår en «vårrengjøring i regjeringskontorene».

– Arvegiften er historie. Det blir mer lønnsomt å jobbe. Vi øker satsingen på innovasjon og infrastruktur. Og det blir mer lønnsomt å investere i norske arbeidsplasser, sa Høyre-lederen til applaus fra salen.

Hun mener også at de som var skeptiske til å ha Frp i regjering, tok feil.

– Det viser seg jo at det går veldig bra. Alle systemer har godt av at noen stiller de spørsmål som ikke har vært stilt før, og ser på vedtatte sannheter med et nytt blikk. Det gjør Frp, og det har vi alle godt av, sa Solberg.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus