Meny

Fabian Stang møtte Dalai Lama likevel

OMBESTEMTE SEG: Dalai Lama besøkte Nobels Fredssenter fredag formiddag. Han møtte også Oslo-ordfører Fabian Stang (H) som i siste liten ombestemte seg og ville møte Dalai Lama likevel. (Foto: Heiko Junge / NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Oslos ordfører Fabian Stang (H) har tidligere sagt at han følger regjeringens linje om ikke å møte Dalai Lama, men fredag tok de to hverandre i hendene på Nobels Fredssenter.

Høyre-ordføreren sier til NRK at han synes det var riktig å møte Tibets åndelige leder ettersom eksillederen brukte tid på elever fra en videregående skole i Oslo.

– Dette ble en veldig krevende debatt. Jeg har stor respekt for regjeringens holdning til at dette ikke var et offisielt besøk, og at det var unaturlig å ta ham imot, sier Stang.

Han påpeker at det ikke var aktuelt at Dalai Lama skulle komme til rådhuset, ettersom han i 1989 mottok fredsprisen i Universitetets aula.

– Så det var aldri noe tema. Men når han nå brukte tid på mine elever, så synes jeg det var riktig å være til stede. Utenriksdepartementets linje var at han ikke skulle tas imot offisielt, og det har heller ikke blitt noe av. Han er blitt tatt imot på Stortinget av enkeltpolitikere der og ble tatt imot nå av elever fra mine skoler, sier Stang.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus