Meny

Jatsenjuk: – Frykter nye russiske provokasjoner

Ukrainas midlertidige statsminister Arsenij Jatsenjuk sier han frykter at Russlands president Vladimir Putin planlegger nye provokasjoner mot Ukraina. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukrainas statsminister Arsenij Jatsenjuk sier han frykter at president Vladimir Putins oppfordring om å utsette folkeavstemningen om uavhengighet, er et forvarsel om flere provokasjoner.

– Jeg er bekymret over uttalelsen fra Vladimir Putin. Den har skapt en dårlig følelse. De sier én ting og gjør en annen, sier Jatsenjuk til ukrainsk TV.

Han sier videre at han har bedt politiet om å styrke sikkerhetstiltakene i forbindelse med fredagens store feiring av Sovjetunionens seier over det tyske naziregimet i 1945.

Onsdag overrasket Putin mange med å oppfordre separatistene i Øst-Ukraina til å utsette folkeavstemningen om uavhengighet, som etter planen skal holdes på søndag. Separatistene avviste imidlertid oppfordringen og sier avstemningen vil gå som planlagt.

Les også: Frykt for nye sammenstøt i Odessa

Både i Russland og Ukraina er 9. mai, seiersdagen, en stor og viktig høytidsdag, og i Moskva ble dagen feiret med en stor militærparade på Den røde plass.

I Ukraina er imidlertid feiringen langt mer dempet, blant annet for å unngå nye voldelige sammenstøt. Byrådet i hovedstaden Kiev har lagt ned forbud mot store folkeansamlinger og parader av frykt for at ukrainske veteraner skal bli angrepet av prorussiske aktivister.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus