Meny

Berlusconis første arbeidsdag på pleiehjemmet

Silvio Berlusconi på vei inn til sin første arbeidsdag på pleiehjemmet for demente pasienter utenfor Milano. Her skal han gjøre sin samfunnsstraff fire timer i uken i ett år framover. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Silvio Berlusconi var langt strammere i masken enn vanlig da han fredag møtte til samfunnstjeneste ved et pleiehjem for alzheimerpasienter utenfor Milano.

Idet den tidligere statsministeren gikk ut av bilen, ble han møtt av et stort pressekorps samt en demonstrant i klovnedrakt som buet mot ham.

– Italienske arbeidsfolk har en drøm i sine hjerter: Berlusconi i San Vittore», ropte demonstranten med henvisning til et fengsel i Milano.

Beboerne på pleiehjemmet Fondazione Sacra Famiglia, som ligger i Cesano Boscone utenfor Milano, har alzheimer eller andre former for demens. De vet kanskje ikke helt hva de har i vente det kommende året, eller hvem den nye frivillige medarbeideren er. Men i fire timer hver uke i ett år skal Berlusconi hjelpe pasienter og ansatte med daglige gjøremål her.

Oppdraget på pleiehjemmet er samfunnsstraffen han må ta etter å ha blitt dømt for skatteunndragelser.

Bakgrunn: Berlusconi er dømt til å jobbe på aldershjem

Hjelpe til med måltider

– Han kommer til å få gradvis opplæring i arbeidet. Det må gå i små skritt så det ikke skjer noen feil. Han kan for eksempel hjelpe til med måltider, noe som kan være vanskelig ettersom man av og til må minne pasientene på at de skal spise, forklarer en av avdelingslederne for pleiehjemmet, Massimo Restelli, til avisen La Repubblica.

Silvio Berlusconi var ikke like smilende som vi er vant til å se ham da han fredag ankom et pleiehjem for demente pasienter utenfor Milano. Her skal han gjøre sin samfunnsstraff fire timer i uken i ett år framover. Foto: Reuters Silvio Berlusconi var ikke like smilende som vi er vant til å se ham da han fredag ankom et pleiehjem for demente pasienter utenfor Milano. Her skal han gjøre sin samfunnsstraff fire timer i uken i ett år framover. Foto: Reuters

I tillegg kan Berlusconi blant annet hjelpe lese for pasientene og spille spill sammen med dem. Hvorvidt pasientene vil sette pris på sin nye pleier, gjenstår å se.

– Vi får se om Berlusconis nærvær vil skape noen form for bånd, om han er en referanse for noen. Våre gjester husker enkelte ting, selv om det virker rart på folk som ikke har gode kunnskaper om sykdommen, sier Restelli.

Les også: Berlusconi kastet ut av nasjonalforsamlingen

– Overraskelse på lur

Berlusconi selv har tidligere sagt at han har en «stor overraskelse» til pasientene.

Berlusconi ble opprinnelig dømt til fire års fengsel for skatteunndragelse, men dommen ble først redusert til ett års fengsel. På grunn av hans høye alder ble det så besluttet at han skulle gjøre samfunnstjeneste i ett år i stedet for å gå i fengsel.

Men jobben på pleiehjemmet begrenser seg dog til kun fire timer per uke.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus