Meny

Putin hyllet Sovjets seier over nazistene

Bilder: TV 2

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

President Vladimir Putin snakket om det sovjetiske folkets jernvilje i kampen mot nazismen da han fredag talte til soldater og krigsveteraner på Den røde plass.

Putin deltok i markeringen av seiersdagen, som feires hvert år til minne om Sovjetunionens seier over det nazistiske styret i Tyskland.

– Jernviljen til det sovjetiske folket, deres fryktløshet og utholdenhet, reddet Europa fra slaveri. Det var vårt land som jaget nazistene bort og sørget for at de ble fullt og helt ødelagt. De betalte for seieren med millioner av liv og fryktelige lidelser, sa Putin.

Putins tale vil i år uvegerlig bli tolket i lys av Ukraina-krisen og landets støtte til de prorussiske separatistene øst i nabolandet. Russland har framstilt de nye myndighetene i Kiev som fascister, noe Ukraina og vestlige land avviser som ren propaganda.

Om lag 11.000 soldater, stridsvogner og pansrede kjøretøy med rakettutskytere deltok i fredagens militærparade i sentrum av Moskva, mens jagerfly dundret i luften ovenfor.

Putin sa også at Russland ikke vil svikte heltene fra andre verdenskrig.

– Vi vil alltid vokte over denne hellige sannheten, som ikke blekner, og vi vil ikke tillate at heltene blir forrådt eller glemmes, de som ikke brydde seg om seg selv idet de sikret verdensfreden, sa Putin.

Frykter for nye sammenstøt i Odessa

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus