Meny

Carl Espen synger som nummer fem i finalen

Carl Espen Thorbjørnsen, her sammen med kusine og låtskriver Josefin Winther, skal opptre i første del av finalen, men mener det ikke betyr noe for vinnersjansene. Foto: Erlend Aas (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Carl Espen Thorbjørnsen skal på scenen allerede som femte artist i lørdagens Eurovision-finale. Britiske Molly får æren av å avslutte showet før stemmegivningen starter.

Normalt regnes det som en fordel å være blant de siste artistene i ilden, og etter torsdagens semifinale ble det avgjort ved loddtrekning om landene som gikk videre, skulle spille i første eller siste del av finalen.

Natt til fredag var den endelige rekkefølgen klar. Først ut er Ukraina, og så følger Hviterussland og Aserbajdsjan. Deretter kommer Island og Norge.

Carl Espen mener det ikke betyr noe at han skal i aksjon tidlig i showet.

– Sangene står for seg selv. Så hvis vi bare gjør jobben godt nok, satser vi på at folk husker, sa han under pressekonferansen sent torsdag kveld.

Bakgrunn: Norge til finalen i Eurovision Song Contest

Rett etter Norge kommer Romania, som stiller med norsk-rumenske Ovi Jacobsen i duett med Paula Seling.

Av andre nordiske land er Sverige nummer 13 og Finland nummer 18, mens vertslandet Danmark synger nummer 23 av de 26 landene som deltar.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus