Meny

Norge til finalen i Eurovision Song Contest

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge og Carl Espen Thorbjørnsen er blant de ti som går videre fra torsdagens semifinale i Eurovision Song Contest. Finalen holdes lørdag.

Det var en lykkelig Carl Espen Thorbjørnsen som gikk videre fra torsdagens semifinale i Eurovision Song Contest.

– Nå er jeg så glad at jeg ikke har ord. Jeg er så uendelig glad, og veldig fornøyd med min egen opptreden. Det harde arbeidet har gitt resultater, sier Carl Espen.

Norges bidrag, «Silent Storm», er skrevet av Josefin Winther, kusinen til Carl Espen. 15 land deltok i torsdagens semifinale, og da de ti som går til finalen ble lest opp, var Norge blant dem.

Her er vår vurdering av kveldens låter

– Lykkerus

Norges bidrag, «Silent Storm», er skrevet av Josefin Winther, kusinen til Carl Espen. 15 land deltok i torsdagens semifinale, og da de ti som går til finalen ble lest opp, var Norge blant dem.

– Det kan beskrives som en ekstrem lykkerus. Jeg tror jeg trenger litt tid til å forstå hva som egentlig har skjedd, sier Carl Espen.

Norge var tredje land i aksjon i torsdagens semifinale. Introdusert av en video der 31-åringen fra Osterøy i Hordaland lager et vindu i de norske flaggfargene, entret han scenen i B&W-Hallerne i København. Og med en mørk sal lyst opp av mobiltelefoner, gjorde Carl Espen en mektig framføring av «Silent Storm».

Etter at han hadde framført låten, men før resultatet hadde kommet, satt 31-åringen med en god følelse.

– Dette var utrolig gøy, og jeg følte at det gikk bra. Jeg kjente at nervene var der, men på en helt annen måte i dag. Nå var jeg forberedt til å takle dem på en god måte, fortalte han fra «greenroom» tidligere torsdag kveld.

– En ære

– Det er en så utrolig stor ære å bli stemt fram av hele Europa til finalen. Og ikke minst å kunne innfri forventningene og tilliten det norske folk har gitt meg. Jeg takker og bukker for muligheten dere har gitt meg, og jeg skal bruke det neste døgnet på å ta det til nye høyder i finalen, lover artisten.

Også Norsk-rumenske Ovi og hans duettpartner Paula Seling ble stemt videre til lørdagens finale.

De ti landene som gikk videre til lørdagens finale var Norge, Polen, Finland, Malta, Østerrike, Sveits, Slovenia, Romania, Hviterussland og Hellas.

Israel, Makedonia, Irland, Georgia og Litauen nådde ikke opp.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus