Meny

Skarp amerikansk reaksjon på nordkoreansk Obama-tirade

Det hvite hus har reagert etter at det nordkoreanske nyhetsbyrået KNCA sendte ut en melding der de sammenligner USAs president Barack Obama med en ape. Foto: Kevin Lamarque / REUTERS / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det hvite hus fordømte torsdag en melding lagt ut av det statlige koreanske nyhetsbyrået KNCA der president Barack Obama omtales i klart rasistiske ordelag.

Obama omtales som en «klovn» og «en skitten kar» som «ikke engang ligner på et menneske».

«Det ville være perfekt for Obama å bo med en gruppe aper i verdens største, naturlige afrikanske dyrehage og slikke opp brødsmuler som tilskuerne kaster», står det i tiraden som er publisert av KNCA, melder Washington Post. Obama omtales også som av «blandingsrase og med uklart blod».

Det hvite hus ignorerer som oftest retorikken fra det nordkoreanske regimet, men valgte torsdag å gi en uttalelse om KNCAs tekst, som til forskjell fra de fleste andre av byråets meldinger ikke var oversatt til engelsk.

– Nord-Koreas regjeringskontrollerte medier utmerker seg med teatralske utspill, men disse bemerkningene er spesielt stygge og respektløse, sier Caitlin Hayden, talskvinne for USAs nasjonale sikkerhetsråd.

KNCA har skjerpet sin fra før bombastiske retorikk de siste ukene, og kalte i forrige måned Sør-Koreas president Park Geun-hye en «prostituert» som slavet for sin «hallik» Obama, og erklærte at det var «tid for atomkrig i full skala».

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus