Northug tilbake i trening med rulleski torsdag

Petter Northug trente torsdag for første gang etter fylleskandalen søndag morgen. Foto: NTB scanpix.
Petter Northug trente torsdag for første gang etter fylleskandalen søndag morgen. Foto: NTB scanpix.

Petter Northug har tatt fatt på veien tilbake til den internasjonale langrennstoppen igjen, og torsdag trente han for første gang etter fylleskandalen søndag morgen.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

NRK var med langrennsløperen på den første økten etter at han krasjet bilen og ble tatt for fyllekjøring i morgentimene søndag.

– Dette er starten på veien tilbake, sa 28 år gamle Northug til NRK etter å ha tilbakelagt flere kilometer på ski i Meråker-traktene. Den var den aller første økten etter skandalen søndag morgen.

– Jeg ønsker å kjempe i toppen, og med det vet de fleste at det innebærer VM-gull og å kjempe i toppen i verdenscupen. Når du velger å satse, så gjør du det ordentlig. Det er det som kommer til å drive meg fremover nå, sier skistjernen med to OL-gull og ni VM-gull i samlingen til NRK.no.

Les også: Politiet kommer ikke til å gå ut med Northugs promille

Han innrømmer at det som skjedde i helgen har tatt på. Han sto fram i mediene og fortalte sin versjon av det som hadde skjedd mandag. I dagen etterpå orket han rett og slett ikke tanken på trening, men nå er han altså i gang igjen.

Ingen detaljert plan

– Nå skal jeg ha fokus på trening og komme i gang med de vanlige rutinene igjen. Jeg har ikke lagt en detaljert plan for tiden fremover, men jeg skal trene, forklarer Northug.

Han går en tøff sommer og høst i møte, for det er helt klart at saken han er innbladet i, kommer til å ta mye av oppmerksomheten hans framover. Han kommer etter hvert til å få resultatet av blodprøven, det blir tatt ut tiltale, han må i retten, og trolig kommer han også til å ende i fengsel etter promillekjøringen.

Innimellom dette skal han holde treningen ved like. Det kan bli en stor utfordring.

Les også: Coop og Audi skryter av Northug etter intervjuer

Allerede er han tilbud hjelp fra både skiforbundet og Olympiatoppen, men han sier til NRK torsdag at han ikke har tatt stilling til om han skal ta imot dette tilbudet.

Tilbake til normalen

– Det viktigste nå er å komme tilbake til normalen, forteller Northug. Han legger til at han kommer til å ta stilling til tilbudene fra skiforbundet og Olympiatoppen etter hvert. Trolig kommer han til å gjøre det sammen med støtteapparatet sitt.

Ingenting tyder i alle fall på at Northug har noen planer om å endre på opplegget og gå tilbake til skilandslaget, for alt tyder på at de største sponsorene hans kommer til å bli med videre.

Han skal forresten i et møte med hovedsponsor Coop fredag. Det møtet kommer til å avklare mye.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus