Meny

MC-medlemmer fengslet etter større narko-beslag

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To norske medlemmer av den kriminelt belastede motorsykkelklubben Coffin Cheaters er varetektsfengsel i fire uker med brev- og besøksforbuk.

Begge mennene er siktet for kjøp og salg av narkotika.

Mennene ble pågrepet tirsdag i en felles politiaksjon med mannskaper fra Romerike, Vestoppland og Gubrandsdal politidistrikt.

Mennene, begge i 40-årene, er hjemmehørende i henholdsvis Lillehammer og Ullensaker.

- I forbindelse med pågripelsene undersøkte vi også etter beslutning fra tingretten hus og lokaler som de to disponerer. Dette gjaldt mennenes bosted, samt fellesarealer i to klubbhus til MC-klubben Coffin Cheaters, hvor begge er medlem, sier politiadvokat Johan Petter Bærland i Vestoppland politidistrikt i en pressemelding.

Les også: MC-bande vokser frem i Norge

Full isolasjon

I undersøkelsene som fulgte ble det gjort flere beslag av hasj.

- Vi ønsker ikke å si noe om mengden nå, men det er betydelig mer enn til eget bruk, sier Bærland.

I Gjøvik tingrett torsdag ble medlemmene av MC-gjengen varetektsfengsel i fire uker med brev- og besøksforbud, de to første ukene i fullstendig isolasjon.

Vokser i Norge

De siste årene har Coffin Cheaters vokst kraftig i Norge. Klubben er etablert i Arendal, Nordkisa i Ullensaker, Gjøvik, Eidsvoll og Stjørdal.

Coffin Cheaters-medlemmer i Norge har blitt dømt for vold, våpenbesittelse, samt salg og innførsel av narkotika.

To høytstående medlemmer av klubben ble i 2005 dømt for innførsel av fem kilo hasj. Stoffet ble forsøkt smuglet inn til Norge via Sverige i en lastebil da den ble stoppet på en grenseovergang i Sør-Trøndelag.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus