Norges Eurovision-håp: – Jeg er i god form

Torsdag ettermiddag sang Carl Espen Thorbjørnsen seg gjennom «Silent Storm» for siste gang under prøvene. Når han står på scenen neste gang, er det alvor i Eurovision-semifinalen. – Jeg er i god form, sier han.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norge er blant de 15 landene som torsdag kveld kjemper om de ti siste plassene i lørdagens store finale i Eurovision Song Contest i København.

– Tusen takk. Thank you, sa Carl Espen rolig på slutten av den gode prøvegjennomføringen. Vårt Eurovision-håp er tredje artist på scenen og sang med stort trykk og innlevelse også denne gangen.

– Bra

– Jeg følte at det gikk bra. Det var greit å stå på scenen, konstaterte han da han møtte pressen rett etterpå.

– Jeg tenkte bare på framførelsen av sangen. Det er kun det som går gjennom hodet mitt når jeg står der oppe. Nå er det bare å slappe av og kanskje ta meg en liten lur, fortsatte Carl Espen.

Se intervjuet med Carl Espen øverst i artikkelen

Han forteller at følelsen i forkant av semifinalen torsdag kveld er god.

– Jeg håper selvfølgelig at det går bra. Jeg er i god form, så jeg tror jeg kommer til å gjøre det bra på scenen, men så er det selvfølgelig opp til stemmene hvordan dette går, sier sangeren fra Osterøy.

Låtskriveren, Carl Espens kusine Josefin Winther, beskriver magefølelsen som god.

– Det er veldig hard konkurranse. Vi ser at tenningsnivået og stabiliteten øker hos alle. Generalprøven gikk sånn som en generalprøve skal gå. Vi har det lille ekstra som vi henter fram, sier hun.

Semifinale-favoritt

Norge er det landet som spillselskapene har mest tro på går videre fra semifinalen torsdag.

– Det er selvfølgelig hyggelig. Men jeg kan ikke ta sånne ting innover meg, sier Carl Espen Thorbjørnsen.

– Jeg blir jo selvfølgelig skuffet hvis jeg ikke går videre. Men så lenge vi har levert så godt vi kan, skal vi være stolte av det, sier den 31-årige artisten.

I samme semifinale som Norge deltar Finland, mens Danmark som vertsland er direkte kvalifisert til finalen. Både Sverige og Island tok seg videre fra den første semifinalen tirsdag.

Sverige regnes som favoritt i lørdagens finale sammen med Armenia. (©NTB) (©NTB)

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus