Meny

Norsk kokkelag tok tredjeplass i Stockholm

Norges represengtant Ørjan Johannessen i aksjon Bocuse d Or Europe onsdag. Han ble nr 3 i konkurransen. Foto: JESSICA GOW / NTB scanpix.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Norges lag med Ørjan Johannessen i spissen kom på tredjeplass i den prestisjetunge kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe torsdag.

Tidligere vinner av konkurransen, Ørjan Johannessen, ble sammen med Jimmy Øien tildelt tredjeplass ved den internasjonale kokkekonkurransen Bocuse d'Or Europe.

Det ble en nordisk pall: Førsteplassen gikk til Sverige, andreplassen til Danmark og tredjeplassen til Norge.

Johannessen tok førsteplassen i konkurransen i 2012. Det var derfor knyttet store forventninger til at Johannesen kunne vinne konkurransen for andre gang.

Svensk seier

Vertslandet Sverige gikk av med den prestisjefylte kokkeseieren.

Eyvind Hellstrøm representerte Norge i juryen og sa før utdelingen til kokkemagasinet Horecanytt at han mente Ørjan Johannessen og hans team var gullfavoritter, etter at de presenterte sine retter onsdag:

– De norske og franske deltakerne leverte best, tett fulgt av Danmark.

Frankrike mottok prisen for beste fiskerett, mens Finland mottok prisen for beste kjøttrett.

Sendes til Lyon

Norge har vunnet to av de tre tidligere konkurranser. I 2009 tok kokk Geir Skeie gull i konkurransen. Han var til stede under årets utdeling.

Ettersom Norge også i år fikk pallplass, vil Johannessen gå videre til kvalifisering i Bocuse d'Or i Lyon.

De til sammen 20 deltakerlandene stiller med et lag hver, med en stjernekokk i spissen. De er fordelt på to dager. Hvert lag presenterte en fiskerett med sei, blåskjell og østers og en kjøttrett basert på unggris.

I utgangspunktet er Bocuse d'Or Europe kvalifisering for den videre konkurransen i Lyon, men en seier i dette uoffisielle europamesterskapet henger høyt.

De 12 beste kandidatene sendes videre til Lyon.

Årets kokk

Johannessen, som er født og oppvokst i Austevoll kommune utenfor Bergen, ble kåret til Årets kokk i 2013 i Mathallen i Oslo.

Han startet som lærling ved Hotell Neptun i Bergen i 2004, og fikk fagbrev som kokk i 2005.

Johannessen har tidligere jobbet for Mathuset Solvold i Sandefjord, Gastronomisk Institutt i Stavanger og Det Norske Kokkelandslaget.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus