Spår både regn og sol på nasjonaldagen

På nasjonaldagen og grunnlovens 200-årsjubileum er det meldt delvis skyet, med en klar sol og 14 grader i perioden mellom klokken 8 og 14 i Oslo, mener meteorologene. Foto: NTB scanpix.
På nasjonaldagen og grunnlovens 200-årsjubileum er det meldt delvis skyet, med en klar sol og 14 grader i perioden mellom klokken 8 og 14 i Oslo, mener meteorologene. Foto: NTB scanpix.

Det kan være lurt å ta med både solbriller og paraply på 17. mai-feiringen neste lørdag. Meteorologene varsler regn og sol i nord og sør.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Det eneste jeg kan si med en stor grad av sikkerhet er at det nok ikke vil falle snø på 17. mai, sier vakthavende meteorolog Arild Mentzoni ved Meteorologisk institutt til NTB.

På nasjonaldagen og Grunnlovens 200-årsjubileum er det meldt delvis skyet, med en klar sol og 14 grader i perioden mellom klokken 8 og 14 i Oslo, mener meteorologene.

Kjølig feiring

I alle de store byene er det meldt om overskyet og sol på nasjonaldagen. I Bergen og Stavanger meldes det om perioder med sol og 12 grader.

I Tromsø er det meldt overskyet og perioder med sol på 17. mai, og 9 grader. Trondheim er den eneste av de store byene som får overskyet vær og 10 grader.

Lavtrykket som ligger over Vestlandet vil komme både sørover og nordover, og fører til at vi vil få periodevis med sol og regn.

– Det er svært ustabile prognoser. Hvor mye sol og regn har vi ingen mulighet til å si noe om, opplyser Mentzoni.

Det vil bli en ganske kjølig 17. mai over hele landet, men i perioder med godvær vil gradestokken nærme seg 15 grader i Sør-Norge.

Nordlig vinner

Helgeværet blir også like ustabilt, og er preget av regnbyger og sol.

– Det er meldt fint vær i Nord-Norge, kun forstyrret av enkelte regnbyger og noe snøbyger i fjellområdene. I sør blir det også skiftende mellom sol og regn, og det vil også falle snø i høyden, sier Mentzoni.

Nord-Norge får det beste helgeværet, med lav sannsynlighet for regn og lite vind. Sola vil også trolig titte fram – i hvert fall mer enn i Sør-Norge.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus