Meny

– Ukraina har 15.000 soldater ved den russiske grensen

Ukrainske soldater er blitt sendt til Slavjansk øst i Ukraina i et forsøk på å slå ned det separatistiske opprøret. Foto: Baz Ratner (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Ukraina har 15.000 soldater stående ved grensen til Russland, ifølge det russiske forsvarsdepartementet, som ber vestlige land om å slutte med «kynisk feilinformasjon».

– Ukrainske væpnede styrker er fortsatt samlet ved den russisk-ukrainske grensen. En gruppe på 15.000 ukrainske soldater er blitt utplassert i grenseområdene, sier viseforsvarsminister Anatolij Antonov ifølge nyhetsbyrået RIA Novosti.

Les også: Separatister i Ukraina avviser forslag fra Putin

Uttalelsen ser ut til å være et svar på vestlige meldinger om at Russland har utplassert om lag 40.000 soldater ved den ukrainske grensen.

President Vladimir Putin sa onsdag at styrkene var trukket tilbake fra grenseområdene, men NATO avviser at det er noen konkrete tegn på en tilbaketrekking.

Les også: Russisk UD: – NATO-sjefen må være blind

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus