Meny

Russisk forsvarsminister skryter av atomvåpen

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Russlands kjernefysiske våpen er i konstant kampberedskap, understreker forsvarsminister Sergej Sjojgu.

Russland har kjernefysisk kapasitet både på land, til havs og i luften, framholdt Sjojgu da han torsdag var til stede på en militærøvelse sammen med president Vladimir Putin.

– Vårt kjernefysiske trekløver er i konstant kampberedskap, vi gjennomfører systematiske modifiseringer med moderne rakettsystemer og med de beste militære kapasiteter, sa Sjojgu ifølge russiske nyhetsbyråer.

Torsdag kom også russiske UD med en kraftig reaksjon på NATO-sjef Anders Fogh Rasmussenens melding om at det ikke er tegn til at russiske styrker trekkes bort fra den ukrainske grensen.

– Vi foreslår at de blinde gjør seg kjent med uttalelsen som presidenten kom med 7. mai, heter det i en melding fra utenriksdepartementet torsdag, ifølge det russiske nyhetsbyrået Itar-Tass.

Da meldte nemlig Vladimir Putin at Russland hadde startet tilbaketrekning av sine styrker fra den ukrainske grensen.

NATO-sjefen står derimot fortsatt på sitt.

– Jeg har svært godt syn, og selv om vi har merket oss Russlands uttalelse, har vi så langt ikke sett noen – noen – indikasjon på tilbaketrekking av soldater, skriver Fogh Rasmussen i en Twitter-melding torsdag.

Les også: Russland ber vestlige land om å slutte med «kynisk feilinformasjon»

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus