Meny

Vil ha Yingluck Shinawatra for riksrett

Thailands statsminister Yingluck Shinawatra blir trolig stilt for riksrett. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Thailands avsatte statsminister Yingluck Shinawatra kan bli stilt for riksrett, ifølge landets antikorrupsjonskommisjon.

Kommisjonen behandlet torsdag en sak mot Yingluck der hun anklages for uaktsomhet i forbindelse med rissubsidier som har fått økonomiske konsekvenser for landets økonomi.

– Kommisjonen mener det foreligger nok bevis til å trekke Yingluck for riksrett og overfører saken til senatet, sa kommisjonens leder Panthep Klanarongran etter at saken var ferdig behandlet.

Bakgrunn: Yingluck må gå av

Dersom Yingluck, som onsdag ble avsatt som statsminister etter å ha blitt kjent skyldig i maktmisbruk, blir felt i riksrettssaken, kan hun bli utestengt fra all politikk i en periode på fem år.

Rissubsidiene, der staten har kjøpt ris av thailandske bønder til langt over markedspris, har vært en viktig del av Yingluck-regjeringens politikk. Men subsidiene har fått konsekvenser for landets økonomi, og noen mener også at Yingluck har brukt subsidiene til å kjøpe seg stemmer fra bøndene og fattige thailendere.

Les også: Demonstranter vil utpeke ny regjering i Thailand

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus