Meny

Sparket katt på video - sporet opp av internett

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Andre Robinson (21) la ut videoen der han sparker en løskatt på Facebook. Da gikk internett i taket.

Det tok ikke lang tid før Robinson ble arrestert, takket være provoserte nettbrukere som hadde sett videoen. Etter tusenvis av delinger kunne lokalkjente i New York, der videoen ble filmet, fant ut hvilket nabolag det skjedde i. 

– Jeg håper han kommer i fengsel, det fortjener han. Han er en feiging, som behandler et lite dyr sånn, sier en anonym nabo av Robinson.

Se videoen øverst i saken - vi advarer mot sterke bilder.

Må i retten

Til tross for sterke reaksjoner fra publikum, har Robinson kun måttet tilbringe en natt i fengsel for dyremishandlingen, men skal i retten 9. juni.

Forsvareren hans mener det er vanskelig å se hvem som er i videoen, selv om Robinson snur seg mot kamera og smiler. Han er tidligere arrestert åtte ganger, blant annet for knivran i 2011, skriver New York Daily News.

Moren forsøker å forsvare sønnen, og sier:

– Han elsket kattene sine, han har hatt hunder. Han har alltid vært glad i dyr.

Les også: Kastet katt i lufta - må i fengsel

Katten overlevde

Den hjemløse katten, som er en kjenning i nabolaget, ble sparket om lag seks meter bortover i lufta. Man ser tydelig i videoen at det skjer. Ifølge veterinærer kunne et fall fra den høyden ha ført til alvorlige skader på dyret. 

Katten ble funnet i live tirsdag, og sjekkes nå for interne skader av ASPCA.

Les også: La kattunge i micobølgeovn og skrudde på

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus