Pellegrini sikker på seriegull

Manchester City er nær sitt andre seriegull på tre år etter seieren over Aston Villa. Foto: Phil Noble (Reuters)
Manchester City er nær sitt andre seriegull på tre år etter seieren over Aston Villa. Foto: Phil Noble (Reuters)

Manuel Pellegrini har all grunn til å være fornøyd med debutsesongen som manager i Manchester City. Klubben tok et langt steg mot seriegullet i Premier League onsdag.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

City overtok serieledelsen da Aston Villa ble knust 4-0. Siste serierunde spilles søndag, og Pellegrinis mannskap trenger kun ett poeng for å bli ligamester. West Ham kommer på besøk til Manchester i serieavslutningen.

– Jeg forventer å vinne tittelen nå siden vi er på toppen av tabellen. Vinner vi den siste kampen, vinner vi også tittelen, sa Pellegrini.

Bakgrunn: Manchester City har alt i sine hender

Målfarlige

Etter onsdagens målrike seier er Manchester City oppe i 100 scoringer i serien denne sesongen.

– Det vil ikke bare være tittelen som er viktig, men måten vi vinner den på hvis vi gjør det. Jeg mener vi har en klar spillestil. Vi er et attraktivt lag. Vi kan score mange mål, og vi tenker alltid på å score flere mål. For meg er det er like viktig som å vinne tittelen, sa Pellegrini.

– Det er forskjellige måter å vinne tittelen på. Jeg velger denne, med attraktiv fotball, slik at fansen kan nyte sesongen. Kanskje kan du vinne titler på andre måter. Den estetiske delen er viktig for meg, la han til.

– Rar sesong

Chileneren kan bli den første ikke-europeiske manageren som vinner Premier League.

Manchester City har bare toppet tabellen i totalt elleve dager denne sesongen, men nå er klubben svært nær sitt annet seriegull på tre år. De vant også i 2012.

Les også: Pellegrini: – Vi skal takle presset

– Det har kanskje vært en rar sesong siden vi nesten ikke har vært på toppen av tabellen. Alle sa vi var favoritter, men vi var ni poeng etter Liverpool og åtte bak Chelsea. Vi hadde tre kamper til gode, men vi måtte vinne alle de kampene. Nå er vi på toppen av tabellen, og jeg håper vi ikke taper søndag. Vi må vinne som vi gjorde i dag, sa Pellegrini etter onsdagens seier.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus