Meny

Demonstranter vil utpeke ny regjering i Thailand

Demonstranter i Bangkok feirer at statsminister Yingluck Shinawatra onsdag måtte gå av. Lederne for protestbevegelsen sier den vil utpeke ny regjering. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Demonstrantene som i et halvt år har protestert i Bangkok, sier den vil utpeke en ny regjering etter at statsminister Yingluck Shinawatra måtte gå av etter å ha blitt dømt for maktmisbruk.

Protestbevegelsens talsmann Akanat Promphan sier til nyhetsbyrået AFP at demonstrantene allerede fredag vil begynne arbeidet med å danne en ny regjering fordi de ikke anerkjenner den nye, fungerende statsministeren.

Den thailandske forfatningsdomstolen konkluderte onsdag med at Yingluck Shinawatra hadde gjort seg skyldig i maktmisbruk, og hun måtte dermed gå på dagen. Tidligere handelsminister Niwatthamrong Boonsongphaisan ble få timer senere utpekt til fungerende statsminister.

Bakgrunn: Yingluck må gå av

Det er imidlertid ikke klart hva slag grunnlag protestbevegelsen vil utnevne en ny regjering på. Men den thailandske grunnloven har en paragraf som tillater at overhuset i nasjonalforsamlingen kan utpeke en ny utøvende maktenhet.

Protestbevegelsen har også kunngjort en ny masseprotest fredag, men har så langt vært sparsomme med hva slags planer de egentlig har.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus