Meny

Ukrainske separatister utsetter ikke folkeavstemning

Lederen for separatistene i Donetsk, Denis Pusjilin (i midten), sier byens folkeråd skal diskutere forslaget fra Russlands president Vladimir Putin om å utsette den planlagte folkeavstemningen om uavhengighet fra Ukraina. Foto: Reuters

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Prorussiske separatister i Øst-Ukraina avviser forslaget fra Russlands president om å utsette folkeavstemningen om uavhengighet.

– Folkerådet har stemt over forslaget, og forslaget om å la folkeavstemningen gå som planlagt 11. mai fikk 100 prosents oppslutning, sier Denis Pusjilin, lederen for den selverklærte Folkerepublikken Donetsk.

Også i Luhansk sier separatistledere at de ikke vil utsette søndagens folkeavstemning, slik Russlands president Vladimir Putin foreslo onsdag.

Les også: Russisk UD mener NATO-sjefen må være blind

Forslaget ble torsdag diskutert i de såkalte folkerådene i de to byene.

I mars ble det holdt en folkeavstemning på Krim-halvøya om uavhengighet fra Kiev. Det endte med at halvøya ble annektert av Russland.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus