Meny

Sverige seiler opp som Eurovision-favoritt

Svenske Sanna Nielsen, her under semifinalen tirsdag, er nå den aller største favoritten i Eurovision Song Contest. Foto: Janerik Henriksson (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens spilleskapene lenge har hatt tro på Armenia som vinner av årets Eurovision Song Contest, er det nå Sverige og Sanna Nielsen som er den store favoritten.

Begge de to landene gikk videre fra den første semifinalen tirsdag, etter å ha levert overbevisende fremføringer.

Mest overbevisende var den svenske artistens opptreden, skal vi tro spillselskapene. Hvis du setter penger på at Sverige og låten «Undo» vinner, får du nå bare tre ganger innsatsen igjen hos en av de store bookmakerne.

Les også: Carl Espen: – For et kick!

– Kjærlighetsbombe

– Det var så mange fantastiske fans med svenske flagg i publikum, og de skrek så høyt at jeg knapt hørte musikken i visse deler, fortalte hun den svenske kringkasteren SVT om fremføringen.

– En kjærlighetsbombe. Fantastisk! fortsatte hun.

Det er bare to år siden Sverige sist gikk til topps i Eurovision Song Contest, da Loreen vant med sangen «Euphoria».

Les også: Carl Espen: – Magefølelsen er god

Armenia

Seier for Armenia og artisten Aram MP3 med låten «Not Alone» gir en odds på 4,20. Norge og Carl Espen Thorbjørnsens låt «Silent Storm» har falt noe på spillselskapenes oddslister, og Norge regnes nå som den åttende største favoritten. Tipper du på norsk seier og får rett, blir utbetalingen hele 17,5 ganger innsatsen.

Første hinder på veien for Norge er imidlertid semifinalen torsdag kveld, der ti av de 15 låtene går videre til finalen. Det vil imidlertid komme som en stor overraskelse om Norge ikke kommer til finalen, og spillselskapene har Norge og Romania som de største favorittene torsdag.

Les også: – Homofili er det mest naturlige i verden

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus