Meny

Carl Espen: – For et kick!

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

På kommando tente publikum i salen sine mobil-lys for Carl Espen Thorbjørnsen onsdag i gjennomkjøringen før semifinalen i Eurovision.

Norge skal på scenen som tredje av de 15 nasjonene som kjemper om ti av plassene i finalen lørdag.

– Det var veldig fint. Mobiltelefonene var en fin detalj, sa Carl Espen etter framføringen av «Silent Storm».

Mer trygg

Han har fått skryt for å se mer trygg og mindre nervøs ut på scenen nå enn tidligere, noe han også bevisst har øvd på.

– Og så er jo dette fremdeles litt nytt for meg, og jeg får erfaring for hver gang jeg står på scenen. Så jeg tar det med meg, forklarer Norges Eurovision-håp.

Les også: Carl Espen: Homofili er det mest naturlige i verden

Låtskriveren, Carl Espens kusine Josefine Winther, var meget fornøyd.

– Sangen var helt perfekt. Og den lille tenningen og energinivået kommer i kveld, sa hun etter den første generalprøven, som ble holdt onsdag ettermiddag.

Juryene stemte

Og andre prøve, som gikk av stabelen onsdag kveld, kan være avgjørende. Det er nemlig den som er basis for jurystemmene fra rundt om i Europa – mens TV-seerne stemmer på sine favoritter under selve semifinalen torsdag kveld.

Selv var Carl Espen meget fornøyd etter framføringen juryene fikk se.

– Nå var det mange brikker som falt på plass. For et kick! Jubelen fra publikum og i tillegg å vite at det er nå det gjelder, ga meg et ekstra gir i kveld som jeg visste jeg hadde i meg, forklarte han rett etter opptredenen onsdag kveld.

Les også: Sverige og Island gikk videre

– Thank you, Europe!

– Det er en fantastisk følelse å kunne gå av scenen og være fornøyd. I tillegg så var det utrolig stort å kunne si «Thank you, Europe!» til et jublende publikum da jeg var ferdig, fortsatte aritsten fra Osterøy i Hordaland.

Mens den norske sangeren tidligere under oppholdet i København har vært både høyt og lavt, blant annet i Tivoli, er regimet et annet nå.

– Det blir å holde seg inne og ikke være så mye ute i kulden. Nå er det slutt på alle fornøyelser, slår Carl Espen Thorbjørnsen humoristisk fast.

Sverige og Island videre

Eurovision Song Contest holdes i B & W Hallerne i København, etter at Danmark vant i fjor. Våre nordiske naboland Sverige og Island gikk videre fra den første semifinalen tirsdag, mens Finland er i torsdagens semifinale.

Som vertsland er Danmark direkte kvalifisert til finalen, sammen med «de fem store» – Spania, Italia, Tyskland, Storbritannia og Frankrike.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus