Meny

Sykepleier tilstår å ha dopet ned og voldtatt pasient

DOPET NED OG VOLDTATT: Den var 31. oktober 2006 den kvinnelige pasienten ble voldtatt av sykepleieren på Ahus. Foto: NTB scanpix

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En mannlig sykepleier tilstår at han voldtok en kvinnelig pasient i sykesengen på Ahus.

Da rettssaken mot den tiltalte 42 år gamle sykepleieren startet onsdag, erkjente han fra vitneboksen at han dopet ned og voldtok en kvinnelig pasient 31. oktober 2006, skriver Romerikes Blad.

Kvinnen, som var 19 år da overgrepet fant sted, ble dopet ned med sovemiddelet diazepam, før sykepleieren gjennomførte voldtekten.

– Jeg var bevisst og fikk med meg hva som skjedde. Samtidig klarte jeg ikke å røre på meg eller løfte armene mine, og var så svimmel, at jeg ikke klarte å gjøre motstand, sa offeret i sin forklaring i retten ifølge Romerikes Blad.

Kvinnen meldte fra til sykehuset om voldtekten, men ble ikke trodd.

Les også: Sykepleier tiltalt for pasient-voldtekt

Den tiltalte mannen stakk til utlandet etter at han ble pågrepet og siktet i saken. Etter nesten åtte år på rømmen ble han pågrepet i Canada og overført til Norge.

I retten forklarte 42-åringen seg slik om voldtekten:

– Det var fordi en stemme i hodet mitt sa jeg skulle være slem med henne, og ha seksuell omgang med henne. Jeg ga henne diazepam for å få henne i en slik tilstand at hun ikke kunne gjøre motstand, fortalte 42-åringen ifølge Romerikes Blad.

Aktor la i sin prosedyre ned påstand om fengsel i tre år og tre måneder, inkludert ett års strafferabatt for å ha tilstått forholdet.

Mannen er fratatt autorisasjonen for å jobbe som sykepleier.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus