Märtha Louise og familien flytter hjem

Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn flytter tilbake til Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.
Prinsesse Märtha Louise og Ari Behn flytter tilbake til Norge. Foto: Vegard Grøtt / NTB scanpix.

Til sommeren flytter prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og deres tre døtre hjem til Lommedalen fra London.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Familien har bodd i Islington nordøst i London siden høsten 2012. Etter to år velger de å vende nesene hjemover til huset sitt i Lommedalen i Bærum som de kjøpte i 2003.

– Prinsesse Märtha Louise, Ari Behn og familien flytter til sommeren hjem til Lommedalen. Jentene begynner på Steinerskolen i Bærum til høsten, sier kommunikasjonssjef Marianne Hagen ved Slottet til NTB.

Lære engelsk

Prinsesse Märtha Louise og mannen Ari Behn giftet seg i 2002 og har tre barn: Maud Angelica (11), Leah Isadora (9) og Emma Tallulah (5).

Les også: Ari Behn: - Jeg kommer aldri hjem

Grunnen til at de flyttet til London, var at de ville at de tre barna skulle lære engelsk, og at de hadde lyst til å bo utenlands en periode før barna ble tenåringer.

Da de flyttet, sa Märtha Louise at det hun kom til å savne mest, var den norske naturen og å gå på ski.

Til VG sa Ari Behn i mars i fjor at han «aldri vil hjem».

– Vi har sagt to år til barna, i første omgang. Da tar vi det opp til evaluering i familierådet om vi flytter hjem til Lommedalen. Det er ikke bare meg selv jeg skal ta hensyn til, sa Behn til avisa da.

Pendlet

Både Märtha Louise og Ari Behn har begge arbeidet med prosjekter i Norge mens de har vært bosatt i London.

I løpet av tiden i London har prinsessen pendlet til Norge for å gjennomføre sine offisielle plikter. Onsdag besøkte prinsessen blinde og svaksynte på rehabilitering ved Hurdal syn- og mestringssenter.

I forbindelse med den omstridte engleskolen Astarte Education ga Märtha Louise og kollega Elisabeth Nordeng ut bøkene «Møt din skytsengel» i 2009 og «Englenes hemmeligheter» i 2012.

De to lanserte også en smykkekolleksjon i samarbeid med smykkemerket Cecilie Engelstad i juni i fjor.

Les også: Prinsessen: - Flytter privat

Forfatter og kunster Ari Behn har siden november 2012 vært korrespondent for VG Helg. I oktober samme år ga han ut boken «Skyt meg, elsk meg».

– Gledelig

Kongehusekspert Kjell Arne Totland synes det er gledelige nyheter at familien flytter hjem.

– Dette betyr jo trolig at Märtha og Ari vil synes mer i norsk offentlighet. Det vanskelig å si noe om årsaken til at de flytter hjem igjen, men det kan jo ha blitt litt strabasiøst for prinsessen å reise fram og tilbake i forbindelse med jobb og undervisning. Dessuten har de jo de tre døtrenes skolegang å ta hensyn til, sier Totland til VG.

I fjor feiret familien 17. mai i London, men det er uvisst om de vil gjøre dette også i år.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus