USA: – Ingen tegn til russisk tilbaketrekning

USA: – Ingen tegn til russisk tilbaketrekning
USA: – Ingen tegn til russisk tilbaketrekning

Det er ingen tegn til at russiske styrker er trukket tilbake fra den ukrainske grensen, opplyser det amerikanske forsvarsdepartementet.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

– Vi har ikke sett noen tegn til at russiske styrker flytter på seg, og vi har lenge bedt Russland trekke tilbake styrkene fra grensen, sa Pentagon-talsmann Steve Warren onsdag ettermiddag.

Russlands president Vladimir Putin sa etter et møte i Moskva med OSSE-sjef Didier Burkhalter at russiske styrker stasjonert ved den ukrainske grensen, er trukket tilbake.

– Det er gjentatte ganger blitt uttrykt bekymring knyttet til våre styrker ved den ukrainske grensen. Vi har trukket dem tilbake. I dag er de ikke ved den ukrainske grensen, de er i sine vanlige treningsområder, sa Putin ifølge det russiske nyhetsbyrået Interfax.

Les også: Putin: Russiske styrker er trukket tilbake

På spørsmål om Russland kan trekke tilbake soldater uten at Pentagon ser det, svarte Warren:

– Vi ville ha vist om det.

Også en NATO-kilde har opplyst til nyhetsbyrået Reuters at russiske styrker ikke har beveget på seg. Det er det «ingen indikasjon på», sier den ikke navngitte militærkilden.

Ifølge NATO har Russland de siste ukene hatt om lag 40.000 soldater ved den ukrainske grensen.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus