– Eirik Jensen forstår ikke hva han har gjort galt

SIKTET: Den profilerte politioverbetjenten Eirik Jensen ble siktet for grov korrupsjon da han ble pågrepet 24. februar. Foto: NTB scanpix
SIKTET: Den profilerte politioverbetjenten Eirik Jensen ble siktet for grov korrupsjon da han ble pågrepet 24. februar. Foto: NTB scanpix

Etter å ha sittet 72 dager i varetekt forstår ikke Eirik Jensen hva han har gjort.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Siden den profilerte politioverbetjenten Eirik Jensen ble pågrepet og siktet for grov korrupsjon 24. februar har han vært inne til flere avhør med Spesialenheten.

Etter 72 dager i varetekt vet fortsatt ikke Jensen hvilke bevis Spesialenheten sitter på, fordi dokumentene er klausulerte.

Politioverbetjentens forsvarer, advokat Jens Ove Hagen, har tilgang til dokumentene, men har taushetsplikt og kan ikke snakke med klienten om bevisene.

Les også: Profilert politileder siktes for korrupsjon i narkosak

– Forstår det ikke

Hagen sier til Dagbladet at verken han eller klienten forstår hva Jensen er siktet for å ha gjort.

Eirik Jensen forsvarer, advokat Jens Ove Hagen, sier han ikke skjønner hva Spesialenheten mener hans klient har gjort. Foto: NTB scanpixEirik Jensen forsvarer, advokat Jens Ove Hagen, sier han ikke skjønner hva Spesialenheten mener hans klient har gjort. Foto: NTB scanpix

– Han føler at det er meget vanskelig å forsvare seg i saken når han ikke får fullt innsyn i grunnlaget for mistanken mot seg. Verken han eller jeg får tak i hva han konkret er mistenkt for, annet enn at det hevdes at han har gjort seg skyldig i grov korrupsjon. I hvor stort omfang etterforskningsorganet eller domstolene legger Cappelens forklaring til grunn, vet verken min klient eller jeg, sier Hagen til Dagbladet.

Forsvareren reagerer samtidig på at flesteparten at dokumenten i saken er klausulerte selv om etterforskningen har pågått

Les også: - Et tankekors at det tok sju uker å oppheve taushetsplikten

– Forløpende vurdering

Etterforskningsleder Liv Øyen i Spesialenheten for politisaker sier til Dagbladet at den siktede er forelagt dokumentasjon for flere konkrete saker, men åpner samtidig for at klausuleringen snart kan oppheves.

– Nå er det fortsatt behov for å holde mye materiale klausulert. Det foretas en fortløpende vurdering av dette behovet, sier Øyen.

Det er den siktede narkotoppen Gjermund Cappelen som i avhør med politiet har hevdet at han har smuglet inn rundt 20 tonn hasj til Norge med hjelp fra Jensen. I avhør har Cappelen fortalt at de to har kjent hverandre i 20 år og at Jensen skal ha hjulpet han med innførsel av hasj i bytte med store pengesummer.

47-åringens advokaten Benedict de Vibe har tidligere fortalt til Aftenposten at det trolig er snakk om norgeshistoriens største innførsel av hasj.