Michelle Knight: – Jeg tilgir Ariel Castro

– IKKE OFFER: Michelle Knight som nå er 33 år, ble holdt fanget av Ariel Castro i 11 år. Hun ønsker ikke å bli sett som et offer. – Jeg kan si at jeg har kommet over dette, og at det ikke har definert hvem jeg er, sier 33-åringen. Foto: NTB scanpix
– IKKE OFFER: Michelle Knight som nå er 33 år, ble holdt fanget av Ariel Castro i 11 år. Hun ønsker ikke å bli sett som et offer. – Jeg kan si at jeg har kommet over dette, og at det ikke har definert hvem jeg er, sier 33-åringen. Foto: NTB scanpix

Knight ble holdt fanget av Castro i 11 år. Hun ble misbrukt daglig og voldtatt mange ganger. Ett år etter at hun ble sluppet fri sier hun at hun ikke hater Castro og har tilgitt ham.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I et lengre intervju med den britiske storavisa The Guardian forteller Michelle Knight, som er en av de tre kvinnene Ariel Castro holdt fanget, at hun kan si at hun har klart å komme over det som skjedde med henne i huset.

«Se på meg som en som har seiret, ikke som et offer», har hun tatovert på det ene beinet.

På spørsmål om hun kan tilgi Castro, svarer Knight ja, og legger til at hun ikke hater ham.

Tirsdag var det nøyaktig ett år siden de tre kvinnene ble frigitt etter at Amanda Berry, som også var fanget i huset, klarte å rømme og ringte nødsentralen.

Hør samtalen: – Hjelp meg, jeg er Amanda Berry

– Han kunne ikke leve med det han hadde gjort

Castro (53) sa seg i august i fjor skyldig i 937 tiltalepunkter, om blant annet bortføring og voldtekt av de tre kvinnene Knight, Gina De Jesus og Amanda Berry. Han fikk en fengselsdom på livstid pluss 1000 år.

I september i fjor ble Castro funnet død på cella.

Knight sier at hun forstår at han ikke kunne leve med det han hadde gjort, men at hun helst skulle ønske han ikke hadde tatt livet sitt.

Under rettssaken uttalte hun til overgriperen:

– Jeg har vært elleve år i helvete, nå begynner ditt helvete.

– Jeg vil leve videre. Du vil dø litt hver dag, sa Knight til gjerningsmannen.

Fant ikke veien, Castro sa han ville hjelpe

Knight var 20 år gammel da hun som den første av de tre kvinnene ble bortført av Ariel Castro i 2002. Hun forteller The Guardian at hun var på vei til et møte med Social Services for å kjempe om foreldreretten til sønnen Joey som hun fikk da hun var 18 år.

Sønnen skal ha blitt tatt fra henne da han var 2,5 år, fordi moren hennes og kjæresten til moren hadde vært voldelige mot ham.

Den skjebnessvangre dagen fant hun ikke veien til Social Services, og Castro hadde tilbudt å kjøre henne dit. I stedet kjørte han henne til huset der hun skulle bli holdt fanget de neste 11 årene.

Ga henne skylden for fem spontanaborter

Etter to til tre uker i huset ble hun voldtatt første gang.

– Det gikk ikke en dag uten at jeg ble plaget eller såret på ett eller annet vis, sier hun til The Guardian.

Castro gjorde henne gravid fem ganger i løpet av de 11 årene. Alle gangene aborterte hun etter å ha blitt mishandlet grovt og nektet mat. Hun sier overgriperen så ga henne skylden for at hun hadde abortert.

Knight som nå er 33 år, sier det var tanken på sønnen som holdt henne gående.

Har ingen kontakt med familien

Da politiet gjennomsøkte huset til Castro etter at han var pågrepet og kvinnene sluppet fri, fant de 42 kilo med lenker i det skitne, mørke huset der de tre var blitt holdt innestengt i årevis.

Knight var den av de tre som ble mest mishandlet. Hun har tidligere fortalt at hun gråt hver dag, på tross av at Castro sa at hun skulle være glad.

I intervjuet med The Guardian sier 33-åringen at hun sjelden smilte i løpet av årene i fangenskap, men at hun gjorde det da først Amanda Berry og senere Gina De Jesus også kom til huset og ble fanget.

Knight forklarer at det føltes bra å vite at hun ikke var der alene, selv om hun samtidig ble veldig lei seg for at de skulle lide samme skjebne som henne.

Knight har ingen kontakt med sin egen familie, som ikke lette etter henne i årene da hun var fanget.

Les også: Michelle Knight vil ikke treffe familien

– Dette definerer ikke hvem jeg er

På spørsmål om hvor hun tror hun hadde vært i livet, om ikke hun hadde blitt tatt til fange av Castro, svarer Knight at hun antagelig hadde bodd på gata eller vært død.

Hun understreker at hun ikke ønsker å bli sett på som et offer.

– Jeg kan si at jeg har kommet over dette, og at det ikke har definert hvem jeg er, sier 33-åringen til The Guardian.

Huset som de tre kvinnene ble holdt fanget i, ble i fjor jevnet med jorda.

Les mer: Her jevnes «skrekkens hus» med jorda

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus