Meny

Ikke alle kom for å hedre Dalai Lama

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mens det offisielle Norge ikke vil møte Dalai Lama, fikk den tibetanske munken en varm og øredøvende jubel da han viste seg på Grand Hotels balkong onsdag formiddag. Men ikke alle var der for å hedre ham.

Han hilste de fremmøtte med sin vante gest, samlede hender løftet foran et bredt smil, og applausen fra de rundt 1.000 frammøtte på Eidsvolls plass overdøvet effektivt slagordene fra de få demonstrantene som ikke var på plassen for å juble.

Han høstet også enda mer jubel da han benyttet anledningen til å hilse velkommen til motdemonstrantene, som demonstrerer fordi de mener Dalai Lama bryter menneskerettighetene ettersom han har forbudt den internasjonale Shugden-bevegelsen, en buddhistisk gruppering som han selv tidligere var medlem av.

Les også: Frykter for Dalai Lamas liv i Oslo

Dalai Lama understreket i en tale fra balkongen at hans besøk i Norge ikke er politisk, og at det derfor ikke er noe problem at han ikke får treffe noen i den norske regjeringen.

Ifølge Oslo-politiet er det ikke meldt om noen episoder i forbindelse med besøket ennå. Store politistyrker – inkludert antiterrorpolitiet – er utplassert i hovedstaden under Dalai Lamas besøk, men dette skal ikke gå ut over den vanlige operasjonskapasiteten, opplyser Oslo politidistrikt til NTB.

Også Politiets sikkerhetstjeneste (PST) har iverksatt sikkerhetstiltak i forbindelse med besøket, som avsluttes fredag da Tibets åndelige leder drar videre til Nederland.

Les også: – Mitt besøk er upolitisk

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus