Meny

Flere vitner kan ha sett drapspersonen i Forsand

Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en gjenstad fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller (innfelt) som har vært savnet siden midten av april. Foto: Fredrik Varfjell (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

To vitner har hver for seg sett og hørt aktivitet nær Dørvika samme kveld som Agnes Elisabeth Müller (36) forsvant. I fjorden utenfor vika ble det tirsdag hentet opp et kvinnelik.

Ifølge TV 2 har politiet i Rogaland onsdag avhørt en mann som onsdag 16. april så en person i Dørvika.

– Da jeg kjørte fordi badeplassen i Dørvika så jeg en person. Vedkommende dukket og gjemte seg da han så meg. Jeg mener jeg så vedkommende rundt klokken 23.15, sier vitnet til TV 2.

Politiet bekrefter at opplysningene kan være sentrale i saken. Dette var samme kveld som Agnes Elisabeth Müller forsvant.

Klokka 22.45 denne kvelden ble det postet to meldinger fra Müllers Facebook-konto på ektemannens Facebook-vegg: «Elster deg» og så, et minutt senere: «eg mener Elsker».

Beboer hørte noe

En beboer ved Lysefjorden har ifølge Stavanger Aftenblad meldt fra til politiet at hun hørte en bil kjøre forbi huset natt til 17. april:

– Jeg hørte en bil rundt midnatt. Det pleier ikke være så mange i denne øde dalen, og jeg tenkte at jeg iallfall kunne gi politiet beskjed om dette, sier hun.

Tyske Agnes Elisabeth Müller og ektemannen kom til Norge for fem år siden med sine to barn. De bosatte seg i Forsand kommune i Rogaland. Ektemannen meldte sin kone savnet 19. april, tre dager etter at hun sist ble sett. Kort tid etter ble han siktet for å ha drept henne, uten at det var funnet noe lik. Ektemannen har hele tiden nektet straffskyld og sa i forrige uke at han hadde sine egne teorier om hvor kona hadde tatt veien.

Bakgrunn: – Kvinnelik i Lysefjorden festet til tungt stålrør

Tror de har funnet Agnes

Tirsdag hentet politiet opp et kvinnelik fra 70 meters dyp i Lysefjorden, 150 meter fra Dørvika der de to vitnene skal ha hørt og sett aktivitet 16. april. Politiet hentet også opp en gummibåt fra bunnen av fjorden.

Liket var pakket inn, og det var festet vekter til. Ifølge Aftenbladet skal det blant annet være et massivt stålrør som veier mellom 60 og 100 kilo. Ifølge avisa har lokalbefolkningen i Dørvika meldt fra til politiet at det nylig er fjernet flere store steiner i en grushaug vel en kilometer fra Dørvika.

De opplyser til NTB onsdag morgen at de håper å få identifisert liket i løpet av dagen. De tror det er den savnede tobarnsmoren, og dette samt funnene som er gjort, er tema i avhørene av den drapssiktede ektemannen til Müller onsdag.

Den siktede ble konfrontert med funnene også tirsdag ettermiddag, men avbrøt da avhøret.

Planlegger minnestund

Hvis det onsdag blir bekreftet at det er den savnede tobarnsmoren som er funnet død, vil Forsand kommune markere dette.

Ifølge Stavanger Aftenblad vil Forsand kommune flagge på halv stang ved en bekreftelse. Torsdag vil det bli minnestund på skolen til barna på 7 og 11 år, før det er åpen stund med kondolanseprotokoll i Forsand kyrkje fra klokka 18.

Ifølge avisa vil det for øvrig bli gjennomført dommeravhør av barna fredag.

Barna har vært tatt hånd om av barnevernet siden faren ble siktet for drap.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus