Truet med å legge ned 17. mai-feiringen:

17. mai reddet i Tromsø

RESSURSMANGEL: 17. mai-feiringen i Tromsø er i fare fordi 17. maikomiteen i byen ikke aksepterer politiets innsats på nasjonaldagen. Arkivfoto: NTB scanpix
RESSURSMANGEL: 17. mai-feiringen i Tromsø er i fare fordi 17. maikomiteen i byen ikke aksepterer politiets innsats på nasjonaldagen. Arkivfoto: NTB scanpix

Det blir likevel folketog i Tromsø 17. mai, etter at politiet og 17. mai-komiteen til slutt ble enige om hvor mange polititjenestemenn som skal være på jobb.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Det melder iTromsø etter en krangel om sikkerheten rundt folketoget og arrangementene i sentrum på nasjonaldagen.

Tirsdag la 17. mai-komiteen ned sine verv i protest mot at politiet bare ville stille med 10 tjenestemenn mot 18-20 i fjor.

Politimester Ole Bredrup Sæverud karakteriserte dette som overreaksjon.

– 17. mai er ikke et risikoarrangement for politiet. Det er viktigere å være godt bemannet på natt til 17. mai. Jeg er mer bekymret for været enn for sikkerheten 17. mai, uttalte politimesteren.

Men etter et oppvaskmøte onsdag er all uenighet ryddet av veien, og politistasjonssjef Morten Pedersen lover nok mannskaper.

– Vi er blitt enige om hvordan vi skal kunne gjennomføre feiringen på en god og sikker måte, sier han.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus