Meny

Carl Espen: Homofili er det mest naturlige i verden

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Carl Espen Thorbjørnsen berømmer dragartisten Conchita Wurst for hennes Eurovision-opptreden. Han går også kraftig til angrep mot angivelig homofobe uttalelser fra andre artister.

Det kanskje aller mest omtalte innslaget i årets Eurovision Song Contest er låten «Rise Like A Phoenix», som fremføres av østerrikske Tom Neuwirth av hans alter ego, dragartisten Conchita Wurst.

– Jeg synes opptredenen til Conchita er veldig bra, for det er et budskap bak: At det er lov å være annerledes og å være den du føler for å være. Det er veldig synd at det vekker så mye harme, når vi lever i den tiden vi lever i nå. For meg er det helt uforståelig, sier Carl Espen til NTB.

Les også: Høyt til værs med Carl Espen i Tivoli

– Ikke naturlig

Dragartisten Conchita Wurst framfører Østerrikes bidrag i Eurovision Song Contest. Foto: Leonhard Foeger (Reuters)Dragartisten Conchita Wurst framfører Østerrikes bidrag i Eurovision Song Contest. Foto: Leonhard Foeger (Reuters)

Blant annet har den armenske Eurovision-deltakeren Aram MP3 kommet med uttalelser som at Conchitas livsstil «ikke er naturlig» og at han vil hjelpe henne å bestemme seg for om hun er mann eller kvinne.

Han uttalte også at han gir på når han kjører bil gjennom områder med homofile i Armenias hovedstad Jerevan. I ettertid har Aram MP3 – som i tillegg til å være artist også er komiker – sagt at uttalelsene var spøkefullt ment.

Les også: Island og Sverige gikk videre

Uforstående

– Jeg stiller meg uforstående til sånne uttalelser. Han har jo gått tilbake på det og sagt at han ble misforstått. Det håper jeg han mener. Det er det mest naturlige i hele verden, og det er veldig rart at vi har en sånn diskusjon i 2014, sier Carl Espen Thorbjørnsen.

I flere østeuropeiske land har TV-stasjonene som sender Eurovision Song Contest blitt møtt med underskriftskampanjer og krav om at Østerrikes bidrag ikke vises.

– Jeg håper de kan akseptere at folk er forskjellige, sier den norske Eurovision-deltakeren.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus