Meny

Vålerenga i økonomisk krise

Vålerenga sliter tungt med økonomien og trenger 15 millioner kroner for å klare seg gjennom 2014. Foto: Vegard Grøtt (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Vålerenga Fotball opplever en enorm inntektssvikt. Klubben trenger 15 millioner kroner for å klare seg gjennom 2014.

Klubben er i en svært alvorlig økonomisk situasjon, skriver Dagbladet. For et halvt år siden var klubben også i trøbbel, og nå er situasjonen blitt verre.

– Ja, det er mer alvorlig nå. Vi har fått en enorm inntektssvikt vi ikke forutså da vi la opp 2014-budsjettet, sier Sandnes til Dagbladet.

Trenger hjelp

Hvis klubben skal overleve, er den avhengig av hjelp.

– Det vi ser nå, er at vi mangler 15 millioner kroner for å klare oss gjennom 2014. Det er en reell fare for at klubbens toppfotballsatsing er borte fra kartet om ett år, forteller VIF-lederen.

I perioden 2011-2013 har Vålerenga hatt et samlet underskudd på 72 millioner kroner.

På spørsmål om hvor nær Vålerenga er konkurs, svarer Sandnes:

– I samarbeidsavtalen Vålerenga Fotball har med aksjeselskapet, sitter aksjeselskapet med alle de kommersielle rettighetene, og sånn sett garanterer de for driften. Det som kan skje – og det skjedde med Lyn, for eksempel – er at aksjeselskapet går konkurs. I så fall blir spørsmålet om klubben greier å bære forpliktelsene. Da må klubben nullstille inngåtte avtaler og begynne på nytt igjen. Da rokker du veldig ved den sportslige satsingen.

Styreleder Åge Petter Christiansen i Vålerenga Fotball Invest AS sier situasjonen er alvorlig.

– Det har jo vist seg at dette ikke er liv laga uten tilførsel fra aksjonærer. For å bruke et bilde: Vi sitter nå med den samme følelsen som når vi er i nedrykksposisjon. Bare at den nå er knyttet til økonomien og ikke pengene, sier han til Dagbladet.

Utfordringer

Sandnes mener klubben har to økonomiske utfordringer.

– Den kortsiktige heter likviditet, og den mangler vi. Vi vet dermed ikke om vi klarer å drifte skuta fra dag til dag. Vi jobber konstant med å holde ting flytende. Så har vi den langsiktige, som handler om 2015. Hvis vi ikke klarer å få på plass en plan hvor inntektene er større en kostnadene, er det umulig for oss å få investorer til å danne et nytt AS, sier Sandnes.

VIF ligger på fjerdeplass i eliteserien.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus