– Kvinnelik i Lysefjorden festet til tungt stålrør

Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en kvinne fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix
Politiet dro tirsdag ettermiddag opp en kvinne fra sjøen i Dørvika i Lysefjorden i forbindelse med søke etter tobarnsmoren Agnes Elisabeth Müller som har vært savnet siden midten av april. Foto: Fredrik Varfjell / NTB scanpix

Et massivt stålrør hang fast i liket av kvinnen som ble hentet opp fra Lysefjorden tirsdag ettermiddag. Røret har trolig blitt brukt som søkke, skriver Stavanger Aftenblad.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Fakta om Agnes Elisabeth Müller-saken

* Onsdag 16. april: Tobarnsmor

Agnes Elisabeth Müller (36) skal ha kjørt til Oanes kai og gått av der mellom klokka 23.00 og 23.30, ifølge familien. Siden har ingen i familien sett noe til henne.

* Lørdag 19. april: Ektemannen (34) melder kona savnet påskeaften. Politiet forsøker å få fatt i kvinnen, men uten resultat.

* Tirsdag 22. april: Politiet etterlyser Agnes Müller og setter i gang en full leteaksjon.

* Onsdag 23. april: Politiet gjennomfører søk i området rundt boligen i Nedre Espedal. Det blir søkt med hunder og letemannskaper på sjø og land ved Oanes kai.

* Torsdag 24. april: Politiet ber om å få kontakt med alle som reiste med Høgsfjordferja på de to siste avgangene om kvelden onsdag 16. april.

* Fredag 25. april: Politihelikopter og dykkere blir satt inn i letingen.

* Lørdag 26. april: Politiet går fra dør til dør på strekningen mellom Oanes i Forsand-området.

* Søndag 27. april: Rundspørringen fortsetter og 50-60 personer deltar i søk i Espedalen.

* Mandag 28. april: Politiet sikter ektemannen for forsettlig drap

* Tirsdag 29. april: Politiet sier det er lite sannsynlig at den savnede 36-åringen frivillig har forlatt familien og sier tekniske spor som er i strid med ektemannens forklaring, er grunnlaget for siktelsen.

* Onsdag 30. april: Ektemannen blir framstilt for varetektsfengsling i Jæren tingrett. Det blir gjort flere søk i nærområdet i Espedalen.

* Søndag 4. mai: Under søk med undervannskamera finner politiet en bylt de tror kan inneholde et menneske på 70 meters dyp og 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden. Bylten er ikke tatt opp.

* Mandag: 5. mai: Politiet etterlyser vitner som har sett den siktede ektemannen i dagene fra 16. til 19. april. Politiet opplyste at mannen har tilgang til båt.

* Politiet vil med bistand fra fagfolk hente opp bylten som er funnet.

(Kilder: Politiet, Stavanger Aftenblad, NTB)

Politiet mener det er den savnede Agnes Elisabeth Müller (36) som tirsdag ble funnet pakket inn på 70 meters dyp i Lysefjorden. Sikker identifisering kommer tidligst onsdag.

Den innpakkede bylten ble hevet fra sjøen om lag klokka 15.10 tirsdag ettermiddag. Tre politimenn, to fra Norsk Folkehjelp og krimteknikere strevde med å få funnet om bord i båten som sto for hevingen.

– Det var tungt. Det var mye vekter, sier innsatsleder Ståle Østerhus til Stavanger Aftenblad.

Les også: Drapssiktet ektemann avbrøt avhør

På bilder Stavanger Aftenbladets fotograf har tatt ser man at en rørdel var festet med en oransje lastestropp rundt den innpakkede kroppen.

Røret brukes i rørleggerbransjen og i industrien. Rørdimensjonen som hang på stroppen er trolig 6-8 tommer, og er laget av tykt stål. Vekten er trolig mellom 60 og 100 kilo.

Den døde kvinnen ble funnet 70 meters dyp i Lysefjorden, om lag 150 meter fra land.

Les også: Savnet tobarnsmor kan være funnet i Lysefjorden

Samtidig kom det opp en blå og hvit gummibåt. Det rant vann ut av hull i gummibåten da den ble halt opp av sjøen.

Spørsmålet politiet stiller seg er om liket kan ha blitt fraktet ut på sjøen før det er blitt stukket hull på båten.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus