Meny

17 års fengsel for drap på kona

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

En 55 år gammel mann er i Øvre Romerike tingrett dømt til 17 års fengsel for å ha drept kona (52) med øks og kniv på Jessheim i fjor sommer.

Retten mener drapet var overlagt og bar preg av en planlagt og målrettet avstraffelse, skriver VG.

55-åringen har erkjent at han tok livet av kona mens hun lå i sengen og sov 19. juni i fjor.

– Han har erkjent straffskyld for forsettlig drap gjennom hele saken. Han er imidlertid uenig i anklagen om at drapet var planlagt, og dette punktet vil derfor bli anket, sier forsvareren hans, advokat Ketil Magnus Berg.

Mannen er tidligere dømt for vold mot kvinnen. Begge har bakgrunn fra Pakistan og fikk fire barn sammen. Ekteskapet skal ha vært turbulent i mange år på grunn av store økonomiske problemer og at mannen hadde mistanke om at kona var utro med en mann i Pakistan. Ifølge dommen skal mannen ha følt tap av ære og respekt på grunn av situasjonen.

Mannen hadde psykiske problemer de siste årene, noe han fikk behandling for. Kvinnen skal flere ganger ha gitt uttrykk for at hun trodde hun kom til å bli drept av ektemannen.

Bare dager før drapet gikk mannen inn på konas PC og fant ut at hun hadde overført penger til en barndomsvenn i Pakistan, noe han tolket som bevis på at hun var utro.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus