Drapssiktet ektemann avbrøt avhør

Ved hjelp av spesialutstyr har politiet hevet bylten de mener er et menneske fra 70 meters dyp i Lysefjorden. Foto: NTB scanpix.
Ved hjelp av spesialutstyr har politiet hevet bylten de mener er et menneske fra 70 meters dyp i Lysefjorden. Foto: NTB scanpix.

Ektemannen (34) som er siktet for å ha drept Agnes Müller (36), avbrøt avhøret med politiet etter å ha blitt konfrontert med politiets funn i Lysefjorden.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Samtidig som politiet ved hjelp av spesialutstyr hevet bylten de mener er et menneske fra 70 meters dyp i Lysefjorden, gikk den siktede ektemannen i et nytt avhør med drapsetterforskerne.

Han hadde da ingen kunnskap om funnet av gjenstanden i fjorden.

Den 34 år gamle tobarnsfaren er i varetekt med fulle restriksjoner og har vært helt isolert i fengselet. Han nekter straffskyld etter politiets siktelse om forsettlig drap på Agnes Elisabeth Müller.

Les også: Savnet tobarnsmor kan være funnet i Lysefjorden

Avbrøt avhør

Etter at han ble konfrontert med opplysningene om funnet av den menneskelignende bylten i Dørvika, ba mannen om en pause i avhøret.

Det bekrefter mannens forsvarer, advokat Ørjan Eskeland, overfor ABC Nyheter seint tirsdag ettermiddag.

FENGSLINGSMØTE: Advokat Ørjan Eskeland under fengslingsmøtet i Jæren tingrett forrige uke. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpixFENGSLINGSMØTE: Advokat Ørjan Eskeland under fengslingsmøtet i Jæren tingrett forrige uke. Foto: Anders Minge / Stavanger Aftenblad / NTB scanpix

– Avhøret kom ikke skikkelig i gang før han ble konfrontert med politiets opplysninger. Da ble vi enige om å ta en pause, før min klient like før avhøret skulle forsette bestemte seg for at han ikke ønsket å forklare seg mer, sier Eskeland.

– Hvorfor avbrøt din klient avhøret?

– Det ønsker jeg ikke gå nærmere inn på, sier forsvareren.

Eskeland kan ikke med sikkerhet si når avhøret blir tatt opp igjen før onsdag.

– Jeg skal møte min klient i morgen, så får vi ta ting derfra, sier han.

Les også: Gjenstanden hentet opp fra Lysefjorden

– Det var tungt

En halv time etter at avhøret av den drapssiktede mannen startet klokken 15 tirsdag ettermiddag, løftet politiet opp den innpakkede bylten fra dypet.

Også en båt ble hevet opp av vannet.

Til Aftenbladet sier politiførstebetjent Ståle Østerhus ved Strand og Forsand lensmannskontor at objektet som er tatt opp er forenlig med en innpakket kropp.

– Det var tungt. Det var mye vekter, sier Østerhus om arbeidet med å få objektet om bord i båten.

Les også: – Siktede har flere teorier

– Kan ta tid

Politiet opplyste tirsdag ettermiddag at det kan ta tid å få bekreftet hva bylten inneholder, det vil si få en avklaring på om det er den savnede 36-åringen.

Det var mandag politiet valgte å gå ut med opplysningen om at det søndag ble funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske, på 70 meters dyp om lag 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden.

– Vi mente dette området var spesielt interessant på bakgrunn av opplysninger som er kommet fram i etterforskningen. Etter fire timers søk gjorde vi dette funnet søndag. Fjorden er mye dypere flere steder, men ikke på funnstedet. Hvis dette skulle vise seg å være et gjennombrudd i saken, har vi vært heldige, sa politiinspektør Kristin Nord-Varhaug ved Rogaland politidistrikt.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus