Mer enn halvparten av lakseelvene stenger

STENGER: Laksefiske i Nordland er populært, men nå stenger rundt 60 av 90 elver på grunn av lav fiskebestand. Foto: NTB scanpix.
STENGER: Laksefiske i Nordland er populært, men nå stenger rundt 60 av 90 elver på grunn av lav fiskebestand. Foto: NTB scanpix.

Lite fisk i lakseelvene i Nordland får store konsekvenser.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

I lakselvene i Nordland er det så lite fisk at rundt 60 av 90 elver har blitt stengt for fiske.

– Vi ser at 2013 var en veldig dårlig sesong. Det gikk opp lite laks og det ble fisket lite laks i elvene, så vi befinner oss fortsatt på et historisk lavt nivå av laks i Nordland, sier seksjonsleder Tore Vatne hos fylkesmannen i Nordland til NRK.

Ifølge kanalen har det vært slik siden 2010.

Fylkesmannen har laget en oversikt som viser at det fiskes mindre laks i Nordland, noe som har sammenheng med lite fisk og innføringen av strengere kvoteregulert fiske fra 2008.

– Det betyr at vi må vente enda lenger før det er mulig å åpne for et mer normalt laksefiske. Vi må først og fremst sikre at det blir nok gytelaks i elvene. Fisket får komme i andre rekke, og der er vi ikke ennå, sier Vatne til NRK.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus