Meny

Tyskland: – Ukraina er ikke langt unna borgerkrig

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier. Foto: Zoubeir Souissi (Reuters)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Tysklands utenriksminister Frank-Walter Steinmeier sier situasjonen i Ukraina ikke er langt unna hva man kan kalle en borgerkrig.

– De blodige bildene vi har sett fra Odsessa viser at dette ikke er langt fra hva vi kan kalle en militær konfrontasjon. Konflikten har nå nådd et nivå som vi inntil nylig ikke trodde var mulig, sier Steinmeier til flere europeiske medier.

Også Frankrikes president François Hollande frykter at det kan bli borgerkrig i Ukraina dersom presidentvalget i landet ikke gjennomføres som planlagt.

– Dersom det ikke blir valg, står vi overfor kaos og en fare for borgerkrig, sier Hollande til TV-kanalen BFM.

Han mener Russlands president Vladimir Putin håper at det ikke blir noe av valget i nabolandet. Storbritannias utenriksminister William Hague mener Putin bevisst prøver å stoppe valget.

Frankrikes president François Hollande snakker med journalister etter intervjuet med tv-kanalen BFM. Foto: Thibault Camus (Reuters)Frankrikes president François Hollande snakker med journalister etter intervjuet med tv-kanalen BFM. Foto: Thibault Camus (Reuters)

– Det ser ut til at Russland har bestemt seg for å forhindre og ødelegge for valget. Ukrainerne har enhver rett til en egen regjering, en egen president og et fritt og demokratisk valg, sa Hague under Europarådets møte i Wien tirsdag.

Mandag var det sammenstøt mellom bevæpnede prorussiske separatister og ukrainsk militære i byen Slavjansk. Ifølge ukrainske myndigheter mistet minst 34 personer livet i kampene.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus