Meny

Kemkers blir ikke landslagstrener:

Ingen nedtur for skøyteforbundet at Kemkers glapp

Den tidligere treneren for det nederlandske landslaget, nederlenderen Gerard Kemkers kommer ikke til å gå over i jobben som trener for det norske landslaget. Foto: Kevin Frayer (AP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Den modellen Gerard Kemkers ville jobbe etter, passet ikke med skøyteforbundets og Olympiatoppens modell. Dermed blir det ikke nederlandsk trener i norsk skøytesport.

– Vi må ha personer som passer inn i vår modell. Den modellen vi ønsker, har vi tydelig formidlet til Kemkers. Han har, på sin side, sagt hvordan og i hvilken modell han vil jobbe. Den endelige avklaringen kom mandag, men jeg vil ikke si at det var noen nedtur, sier generalsekretær Halvor Lauvstad i Norges Skøyteforbund til NTB.

Både trener Jarle Pedersen og sportssjef Øystein Haugen ble borte etter vinterens sesong. I skøyteforbundet jobber man ikke bare med å få erstattet de to, men med å få et komplett apparat på plass rundt løperne.

– Vi er inne i en krevende prosess, og selv om vi liker oppmerksomhet, er det også krevende. Men vi er i ferd med å bygge opp en modell for Skøyte-Norge som skal ha varige verdier, og mange brikker er på plass allerede. Jeg håper på en rask avklaring av hele den prosessen vi er inne i, sier Gerhardsen til NTB.

Ikke blanke ark

Lauvstad sier at forbundet ikke starter med helt blanke ark etter at framstøtet mot Kemkers ikke førte fram. Han ville gjerne trene det norske laget, men ikke etter en norsk modell, som både skøyteforbundet og Olympiatoppen står sammen om.

– Vi har noen navn på blokka når arbeidet med å få på plass støtteapparatet går videre. Jeg vil ikke si noe om antallet navn vi jobber med, men det dreier seg ikke om å få på plass et menneske. Vi jobber med å få på plass hele apparatet. Det er viktig for oss å få på plass et team som virkelig fungerer godt innenfor den modellen vi skal jobbe etter, sier Lauvstad.

Han sier at Olympiatoppen har gitt skøyteforbundet fin sparring i den prosessen som har pågått og fortsatt pågår.

– Vi har fått veldig fin støtte fra Olympiatoppen og kommer til å jobbe tett med folkene derfra videre, sier generalsekretæren.

14 dager

Halvor Lauvstad sier at stillingen som sportssjef er en del av den totale pakken mennesker skøyteforbundet nå jobber med å få på plass før en ny skøytesesong.

– Vi er ikke så opptatt av titler, men ser oss om etter folk som kan gjøre de jobbene som kreves, sier Lauvstad, samtidig som han understreker at det er et mål å få på plass det nye regimet rundt skøytelandslaget så raskt som mulig.

– Vi kommer heller til å bruke en dag mer enn nødvendig for å gjøre en grundig jobb, men målet er å få på plass støtteapparatet så raskt som mulig. Om det vil ta fem, ni eller 14 dager kan jeg ikke si noe om, sier Lauvstad.

– Løperne våre er allerede i gang med trening til kommende sesong. De ligger i Arendal i øyeblikket og klarer seg bra, men det er viktig for dem å få vite hvordan opplegget blir og hvem de skal forholde seg til så raskt som mulig, sier generalsekretæren.
Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus