Savnet tobarnsmor kan være funnet i Lysefjorden

Tirsdag ettermiddag løftet politiets mannskaper en bylt opp av Lysefjorden i Rogaland. De tror det kan være den antatt drepte Agnes Elisabeth Müller.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Hevingsarbeidet var avsluttet rundt halv fire, og politiet ønsker foreløpig ikke å kommentere hva de har funnet.

De opplyste tidligere tirsdag at det kan ta tid å få bekreftet hva bylten inneholder, det vil si få en avklaring på om det er den savnede 36-åringen.

– Vi kan ikke gå i detaljer nå, sier politiinspektør Kristin Nord-Varhaug ved Rogaland politidistrikt til NTB.

Se video fra stedet øverst i artikkelen

Müllers ektemann er siktet for drap på kona, og sitter tirsdag ettermiddag i nye avhør:

– Det er naturlig at funnet i fjorden blir tema der, sier Nord-Varhaug.

Bakgrunn: Politiet bekrefter funn i Dørvika

Avhører barna

Müller har vært savnet siden onsdag 16. april. Ektemannen meldte henne ikke savnet før tre dager etter at hun sist ble sett. Etter dette har det pågått en omfattende leteaksjon, inkludert søk i grustak, vann og fjorder nær parets bolig i Forsand kommune. Politiet valgte mandag å gå ut med opplysningen om at det søndag ble funnet en innpakket gjenstand som kan se ut som et menneske, på 70 meters dyp om lag 150 meter fra land i Dørvika i Lysefjorden.

– Vi mente dette området var spesielt interessant på bakgrunn av opplysninger som er kommet fram i etterforskningen. Etter fire timers søk gjorde vi dette funnet søndag. Fjorden er mye dypere flere steder, men ikke på funnstedet. Hvis dette skulle vise seg å være et gjennombrudd i saken, har vi vært heldige, sier Nord-Varhaug.

Politiet vil denne uka forsøke å få gjennomført dommeravhør med de to barna til Agnes Elisabeth Müller. Det vil i den forbindelse bli oppnevnt setteverge og bistandsadvokat for dem. Barna har vært tatt hånd om barnevernet siden faren ble siktet, og de er informert om at moren deres kan være funnet.

Sikker lensmann

Mannskaper fra Norsk Folkehjelp ankom Dørvika ved 8.30-tiden tirsdag morgen. I første omgang begynte arbeidet med å kartlegge og filme området i Dørvika. Ved hjelp av en fjernstyrt miniubåt fra Bergen-selskapet Neptune Marine Consulting hentet de opp gjenstanden.

Til tross for de sentrale politimyndighetenes forbehold, er lensmannen i Strand og Forsand, Odd-Bjørn Næss, trygg på en løsning:

– Jeg er 100 prosent sikker på at det er den savnede de finner i sjøen. Jeg har fulgt saken helt fra starten, hvor dyktige politifolk har gjort en fantastisk jobb. På bakgrunn av jobben som er lagt ned, er jeg sikker, sier han til VG.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus