UKRAINA:

– 30 separatister drept i Slavjansk

Bevæpnede prorussiske aktivister holder vakt ved et kontrollpunkt utenfor Slavjansk tirsdag. Foto: Baz Ratner (Reuters)
Bevæpnede prorussiske aktivister holder vakt ved et kontrollpunkt utenfor Slavjansk tirsdag. Foto: Baz Ratner (Reuters)

Over 30 prorussiske separatister er drept i kampene i Slavjansk, ifølge Ukrainas Over 30 prorussiske separatister er drept i kampene i Slavjansk, ifølge Ukrainas innenriksminister Arsen Avakov.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Mandag oppsto det kamper mellom tungt bevæpnede prorussiske separatister og det ukrainske militæret i byen Slavjansk øst i Ukraina.

– Fire av våre soldater ble drept og tjue ble skadd. I tillegg anslår vi at 30 terrorister ble drept og at flere titalls av dem ble skadd, skriver Ukrainas utenriksminister Arsen Avakov på Facebook tirsdag.

Tirsdag er det rolig i Slavjansk, ifølge det statlige russiske nyhetsbyrået Itar-Tass. Byrået siterer en prorussisk kilde som sier at til sammen ti sivile og separatister ble drept mandag, mens 25 ble alvorlig skadd, skriver DPA.

Mandag ble et ukrainsk militærhelikopter skutt ned i byen, som kontrolleres av de prorussiske separatistene. Minst tre andre helikoptre er skutt ned i Øst-Ukraina.

Mer fra ABC Nyheter
Siste fra forsiden

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus