Meny

Coop og Audi skryter av Northug etter intervjuer

Petter Northugs bil fraktes vekk fra Falck hvor den har stått siden den kjørte av veien søndag morgen. Politiet bekreftet mandag at Northug er under etterforskning for brudd på veitrafikkloven. Både Northug, som har innrømmet promillekjøring, og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken. Foto: Stian Lysberg Solum (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Petter Northugs hovedsponsorer – Audi og Coop – har fortsatt ikke avgjort om de vil kutte samarbeidet med langrennsstjernen etter at han ble siktet for promillekjøring.

Coop-sjef Svein Fanebust sier til VG at Northugs intervjuer i TV 2, Adresseavisen og VG mandag kveld, bidro til skiløperens fordel.

– Vi regner med at vi får samlet alle tråder for å ta en beslutning innen en uke. Vi skal etter planen ha et møte med Petter Northug mot slutten av uken. Endelig tidspunkt er ikke bestemt, sier informasjonsdirektør i Coop Norge Kristin Paus til NTB tirsdag.

Coop inngikk avtale med Northug i mai i fjor. Avtalen har en varighet på tre år og omfatter et sponsorbeløp på ni millioner kroner i året. Avtalen løper som før inntil Coop har avgjort om de vil bryte samarbeidet eller ikke.

– Jeg kan ikke love noen spesiell dag. Det kan bety over helgen, utdyper Paus.

Snakket ut

Mandag kveld sto Petter Northug frem i TV 2, Adresseavisen og VG hvor han snakket om promillekjøringen på Byåsen i Trondheim natt til søndag.

28-åringen fremsto som angrende og svært preget over hendelsen.

Bakgrunn: Gråtkvalt Northug: – Jeg er forberedt på fengselsstraff

Coop-sjef Svein Fanebust sa til VG mandag kveld at langrennsløperens intervjuer bidro til hans fordel.

– Vi har ønsket alle kortene på bordet og at han står frem og forteller om det han har gjort. Nå har han gjort det siste, og det synes vi var veldig tillitvekkende, sier Fanebust til avisen.

Møte

Audi, som også er en av Northugs sponsorer, har heller ikke konkludert i spørsmålet om de vil fortsette samarbeidet med 28-åringen eller ikke.

– Vi er fortsatt midt i en svært alvorlig sak, og med alt det som skjer, er det viktig å holde hodet kaldt. Petter kom med en redegjørelse i går, og der var han dypt preget og ydmyk. Det var det første utspillet vi ventet på, og det legger grunnlag for videre dialog med teamet til Petter, sier informasjonssjef Marius Tegneby i Audi til NTB.

Les også: – Vi viker ikke fra Nothugs side

Han kan ikke kan si når Audi vil ta en beslutning i saken.

– Det kommer når tiden er moden for det, sier Tegneby.

– Vi skal ta medmenneskelige hensyn til den pressede situasjonen han er i. Men det forandrer ikke faktum på hva som har skjedd, utdyper Tegneby.

– Skal ta straffen

Eiendomsmegler 1 Midt-Norge, Red Bull og Vi Menn har bekreftet mandag at de fortsatt vil sponse langrennsstjernen.

Petter Northug sier han var svært beruset da han kjørte bil natt til søndag, og at han er forberedt på å gå i fengsel.

– Jeg skal ta straffen min. Dersom det innebærer fengsel, så er det klart at jeg skal gjøre det, sa Northug til TV 2 mandag.

Les også: Tror Northug kan «ta en Tiger Woods»

Politiet bekreftet mandag formiddag at Northug er under etterforskning for brudd på veitrafikkloven. Både Northug og passasjeren i bilen ble siktet da politiet pågrep dem etter bilulykken tidlig søndag morgen.

Begge to avla blodprøve, men analyseresultatene fra Folkehelseinstituttet kan la vente på seg i to uker.

– Noen formell siktelse vil ikke bli tatt ut før svar på blodprøven foreligger, sa politijurist Monica Grøtte Estenstad til NTB mandag.

Les også: Tror du Petter Northugs toppidrettskarriere er over?

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus