Meny

Raja snur i språkstrid – trygler Høyre om å følge etter

VIL HA MED HØYRE: Stortingspolitiker Abid Q. Raja (V) har gjort helomvending og ber nå Høyre følge hans eksempel og stemme for modernisering av språkdraten i Grunnloven. Foto: Håkon Mosvold Larsen (NTB scanpix)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Abid Q. Raja (V), som har kjempet for å beholde Grunnlovens gamle språkdrakt, gjør en helomvending og ber Høyre gjøre det samme under avstemningen i Stortinget tirsdag.

Raja har inntil nå motsatt seg enhver modernisering av Grunnloven. Etter en lengre strid ble samtlige partier på Stortinget mandag enige om et kompromiss som innebærer en lett modernisering av Grunnloven på bokmål og en topp moderne nynorskversjon.

Kompromissløsningen med professor emeritus Finn-Erik Vinjes konservative bokmål og jussprofessor Hans Petter Gravers moderne nynorsk opprører Raja.

– Disse to versjonene harmonerer ikke med hverandre, mener Raja, som derfor vil skrote Vinjes versjon helt.

– Mitt opprinnelige standpunkt taper, og dermed mener jeg at skal vi først gjøre modernisering, må vi velge den beste løsningen. Jeg retter meg derfor herved i sluttimene til Høyre og ber dem om ta spranget helt ut nå og gå for Gravers to versjoner nå som de går for modernisering likevel, skriver Raja i en epost til NTB tirsdag morgen.

Arbeiderpartiet er for en fullstendig modernisering, og Raja håper Høyre kan bidra til et to tredels flertall når vedtaket fattes i Stortinget tirsdag.

– På denne måten får vi skapt best harmoni og overensstemmelse mellom bokmål- og nynorskversjonen, skriver Raja.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus