Meny

Dalai Lama møtes trolig av demonstranter i Oslo

PST frykter for Dalai Lamas sikkerhet når han kommer til Norge og iverksetter ekstra sikkerhetstiltak når han kommer til Norge i morgen. Foto: Ronaldo Schemidt (AFP Photo)

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

PST iverksetter sikkerhetstiltak i forkant av varslede demonstrasjoner mot Dalai Lama under den åndelige lederens Oslo-besøk.

Arrangøren frykter for Dalai Lamas sikkerhet når mellom 350 og 500 demonstranter fra flere land er ventet til Oslo, melder NRK.

Den internasjonale Shugden-bevegelsen anklager Tibets åndelige leder for å være en diktator og en hykler. I en pressemelding på norsk hevder bevegelsen at hundrevis av buddhister denne uken skal «iscenesette en lidenskapelig protest mot Dalai Lama» under de ulike arrangementene han skal delta på under sitt Oslo-besøk.

Det tibetanske samfunn og flere andre organisasjoner frykter for Dalai Lamas sikkerhet og har varslet Politiets sikkerhetstjeneste (PST).

– Vi har foretatt en trusselvurdering og her ligger det anbefalinger om ulike sikkerhetstiltak, sier kommunikasjonsrådgiver Martin Berntsen.

Representanter for gruppen demonstrerte blant annet under den åndelige lederens besøk i Washington i mars. Rundt 700 demonstranter møtte opp i den amerikanske hovedstaden, ifølge USA Today.

– Vi bryter ikke loven. Vi er fredelige. Vi har kamera med oss på enhver demonstrasjon for å bevise dette, sier Foley

Demonstrantene akter å møte opp på hvert eneste sted Dalai Lama skal besøke i Oslo, blant annet Nobelinstituttet, heter det i pressemeldingen.

Populært

Velkommen til debatt

ABC Nyheter ønsker velkommen til debatt om det meste. Men vi krever at du er saklig og viser respekt for menneskene sakene handler om og dine meddebattanter. Regler for kommentering finner du her.

Tor Strand, redaktør.

comments powered by Disqus