Mor nektet barna å gå på skole – etterlyst av politiet

Artikkelen fortsetter under annonsen

En kvinne i Drammen har nektet sine tre barn å gå på skolen i tre år uten at barnevernet har grepet inn.

Denne artikkelen er over ett år gammel og kan innholde utdatert informasjon

Artikkelen fortsetter under annonsen

Kvinnen er nå etterlyst av politiet, skriver Drammens Tidende.

Politiadvokat Cathrine Thiis-Evensen i Drammen sier hun stusser over at barnevernet ikke har grepet inn.

– Dette er svært kritikkverdig. Jeg har mange ganger stilt meg spørsmålet om hvorfor barnevernet ikke har grepet sterkere inn i denne saken, hvor mor og barn hadde fast adresse i Drammen over flere år, sier hun.

Våren 2012 ble moren anmeldt for ikke å ha sendt sine tre barn, som da var syv, ti og tolv år, på skolen. Hun krevde skoleskyss for barna, noe som ikke ble innvilget. Dermed holdt hun barna hjemme.

Saken ble sendt til konfliktrådet, men moren møtte ikke opp. Skolen forsøkte å få til en dialog med moren, uten at det lyktes. Til slutt fikk kvinnen et forelegg på 10.000 kroner for å ha nektet barna skolegang. Forelegget ble ikke betalt, og moren er nå tiltalt. Politiet sliter imidlertid med å få kontakt med kvinnen og hun er derfor etterlyst av politiet.

Artikkelen fortsetter under annonsen
Artikkelen fortsetter under annonsen

Barnevernsleder Sidsel Hager i Drammen kan ikke kommentere saken. På generelt grunnlag sier hun at barn har rett til et skoletilbud, men hun understreker at det er foreldrene som har ansvar for at barna kommer seg på skolen.

– Ett av kommunens virkemidler i slike saker er å gå til en anmeldelse, sier hun.

Den etterlyste kvinnen, som tilhører romfolket, har nå tatt med seg barna og flyttet fra Drammen, men barna går fortsatt ikke på skole, ifølge Drammens Tidende.